Joan Veny, merescut Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Joan Veny, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2015! És el millor guardó, de la mà d’Òmnium Cultural, que podia haver rebut el filòleg mallorquí, referència indispensable de la dialectologia catalana i romànica. Tots els filòlegs i lingüistes del país estem emocionats per aquest reconeixement a una persona que estima la llengua del país i la seva diversitat, i que s’hi ha dedicat en cos i ànima, des del rigor científic fins a la imprescindible divulgació.

Joan Veny ha estat un dels meus venerats mestres de la Universitat de Barcelona: professor a la llicenciatura i al doctorat en Filologia Catalana. Ha presidit el tribunal de la meva tesi doctoral (2008). He tingut la sort de ser col·lega seu al Departament de Filologia Catalana de la UB diversos anys. He tingut l’honor de poder col·laborar amb ell i amb Lídia Pons a l’Atles Lingüístic del Domini Català (ALDC), concretament amb el qüestionari de l’Alguer. Formo part del projecte de recerca “Scripta i variació dialectal” que Veny dirigeix amb Àngels Massip (UB). I ha prologat el meu darrer llibre Capítols de la Barranxel·leria i del dret de cabeçatge (l’Alguer, s. XVII i XVIII) a la col·lecció Scripta (2013), un veritable honor i una satisfacció enorme!

La persistència de la Corona d'Aragó més enllà del 1714, a l’Alguer

El 7 de novembre de 2013 presentàvem el llibre tots dos a la Llibreria Alibri, amb emoció (només cal que mireu els nostres rostres a les fotos que ens va fer l’amic Joan Mayoral).

Veny1

Gràcies, mestre Veny! I l’enhorabona!

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *