La persistència de la Corona d’Aragó més enllà del 1714, a l’Alguer

Podeu llegir aquest article de Vilaweb La persistència de la Corona d’Aragó més enllà del 1714, a l’Alguer, de Martí Crespo, amb la col·laboració d’Andreu Bosch (UB) i l’historiador Lluís Guia (UV), on s’analitza què va passar durant el segle XVIII a l’Alguer i a Sardenya. L’article també dóna a conèixer un text del 30 d’abril de 1714: “Capítols y pactes que se han de guardar y observar per lo capità y barranchels d’esta ciutat de Alguer lo present ayñ 1714″, aprovats pel Consell General de l’Alguer avui fa tres-cents anys. Es tracta d’un document inclòs en el llibre Capítols de la Barranxel·leria i del dret de cabeçatge (l’Alguer, s. XVII i XVIII), a cura d’Andreu Bosch, de la col·lecció Scripta de la Universitat de Barcelona i les Publicacions de l’Abadia de Montserrat (2013).

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *