Catalunya-Unió Europea: desmuntant paranys

Vídeo publicat a YouTube el 21 de setembre intentant desmuntar dos paranys recurrents de la campanya del Tren de la Bruixa per quan Catalunya esdevingui independnet:

* Els tractats diuen clrament que Catalunya sortiria (resposta breu: no. Els tratats no diuen res de forma clara o ni obscura. Però demanen decisió política, i acord, en qualsevol cas. No hi hauria sortida automàtica, ni immediata ni total)

* El dret de veto d’Espanya significa que ens quedaríem fora de la UE, i per tant, fora del Mercat Únic, sense euro, amb fornteres i aranzels, etc. (resposta breu: no. El dret de veto és sobre l’àmbit insitucinal i alguns, pocs, més. Per la resta, poden decidir per majoria, i tant dins com fora UE hi ha molts exemples d’integració parcial).

Resum de resums: Ctalunya i els catalans seguiríem amb tota probabilitat exactament com ara; la República catalana, potser una temporada, més o menys llarga, fora de l’àmbit institucional. Més detalls en els 20 instructius però amens minuts del vídeo 😉

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *