Comencem pel(s) principi(s)

Abans de començar amb els temes realment importants (perquè volem la independència i com la pdem fer per a tenir un país millor) cal començar amb el tema de moda. Això de les plebiscitàries.

Tinc a mig escriure uns quants apunts que es poden resumir així:

  1. Sí, caldria fer unes eleccions plebiscitàries. Això vol dir que abans d’anar a votar sabem que determinades opcions tenen el compromís prioritari de tirar endavant un full de ruta cap a la independència. I no en termes genèrics, sinó amb acord concret i compartit.
  2. Una bona llista unitària i transversal seria la millor opció. Però planteja, com veiem, moltes dificultats en tot allò que no sigui, precisament, el full de ruta. Si no es pot fer, o si no es fa bé, diverses llistes en una mena de coalició pre-electoral a la italiana és una solució també peffectament útil.
  3. L’actual situació en què sembla que tothom espera veure si cedeix Mas o cedeix Junqueras no duu gaire enlloc. Cal, en primer lloc, dissociar les discussions entre programa i llista. Un cop tinguem programa discutit i cnsensuat en tot o en part, es veurà mes clar quina és la millor situació.
  4. Si la societat civil realment exigeix una llista unitària… per què no la prepara? Igual que en tema del programa, prendre la iniciativa podria resodlre bona part de l’atzucac actual. Comencem un procés de primàries?
  5. La millor solució seria una bona llista unitària, de CiU a CUP. Després, una solució amb dues llistes, una de vocació governamental (amb suport de CDC i ERC, com a mínim) i una d’alternativa, al voltant de la CUP. Sembla que anem cap a una solució amb tres llistes, al voltant de mas, ERC i la CUP. Pensem llavors si cal una quarta llista estrictament feta per persones de la societat civil sense cap resent ni passat en cap partit. Si cal mazimitzar i eixamplar la base, a qui votaria la gent que vol això, però no vol votar cap partit, aquest cop? (jo no la necessito, aquesta llista, però percebo molta rebel·lió anti-partitis, si no hi ha unitat).

Fent click aquí trobareu un resum de la proposta en 13 diapositives.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *