Àlfons

Un dels autors de L'Or dels valencians

Jo simposie, tu simposies

Sense categoria
Em resulta molt curiosa la reacció del PP/Ciutadans/UPyD al simposi “Espanya contra Catalunya”. Però crec que no tenen ni la més remota idea del que és un simposi acadèmic. No és un fòrum d’opinió, no hi ha polítics discutint o intentant imposar les seues idees. Hi ha acadèmics i aporten fets objectius indiscutibles. Podran ser fets triats interessadament però venint del món acadèmic han de ser veritat o el descrèdit seria històric davant dels seus col·legues. Recordem que la Generalitat aporta diners, però ni organitza, ni decideix, ni posa títol.

Em pareix patètic que partits polítics (no només PP, Ciutadans i UPyD, també ERC o CiU per defendre’l) claven els nassos en assumptes acadèmics. Són esferes diferents. Si els primers volen un simposi per “a contrarrestar” hauran de buscar acadèmics que estiguen disposats a organitzar-ho i que tinguen prou fets (igualment objectius i indiscutibles) sobre el cas contrari: quan Espanya ha tractat Catalunya com suposadament ha de fer-ho. Personalment tinc molts dubtes que troben material suficient per a presentar-lo com a contingut del simposi, però això ja és problema d’ells. Que partits polítics vulguen celebrar un simposi com si foren institucions acadèmiques és un destrellat impossible de defensar.

Sense entrar a valorar el gran d’encert del títol del simposi, desafie a trobar una sola dada que no siga certa (i això que no conec ni el programa), no només en aquest, sinó en qualsevol “simposi” organitzat acadèmicament.

Que no agraden els fets no dona dret a qualificar-los de falsedats. En cap cas.

  1. Poseu en el mateix sac el PP, UPyD i Movimiento Ciudadano que han cursat una denúncia per impedir el Simposi “Espanya contra Catalunya”, i CiU i ERC, que s’han manifestat del tot contraris a la denúncia, amb l’argument que els partits polítics no han de clavar els nassos en assumptes acadèmics… Ho heu pensat prou bé? Considereu que CiU i ERC estan clavant els nassos en assumptes acadèmics? Tant segur esteu que el sistema judicial no hi clavarà les urpes? Considereu que els partits democràtics han de callar quan els partits “menys democràtics”, (deixem’ho així), intenten imposar determinats silencis i ignoràncies? En la meva modesta opinió tant de bó sempre que es posen en perill drets democràtics hi hagués una reacció com la que ara han protagonitzat CiU i ERC. Si em considereu equivocat m’agradarà conèixer el vostre raonament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.