Àlfons

Un dels autors de L'Or dels valencians

Sense RTVV… ara què?

Sense categoria
Després del tancament polític per part del PP dels mitjans que parlen la nostra llengua, els valencians entrem en un període fosc on quedem sense opcions per escoltar la nostra llengua, i aquesta passa a estar més amenaçada que mai. Hem d’eixir d’aquest període i hem de blindar la recepció en les llars valencianes d’algun mitjà en la nostra llengua.

Obrir un medi audiovisual com RTVV és un procés extremadament complexe, requereix de temps i diners i no sembla que en el futur immediat puguem gaudir de cap dels dos. El temps passarà i la llengua acabarà patint de la prolongació de l’exili.

La solució passa per TV3. S’ha de blindar, legalment, la recepció dels canals catalans al País Valencià. Així com cap pressuposar que el PP amb tota la seua mala fe intentarà blindar llargs contractes amb televisions privades que combreguen amb la seua ideologia per a quan no estiguen en el poder, s’hauria de fer això mateix quan políticament siga factible. Signar un contracte de recepció simbòlic on els valencians guanyem canals que parlen la nostra llengua,  on tinguem espais territorials propis tal i com passa amb RTVE. Aquest contracte hauria de cobrir varios anys i blindar-se amb una indemnització forta en cas de trencar-se per la part valenciana. Igualment, caldria preveure que, en algun moment i des de Madrid, podrien plantejar noves lleis que intenten fer il·legal la recepció de la senyal en terres valencianes, i això s’hauria de blindar també, ja que no ens podem permetre aquest extermini cultural irreversible que el PP intenta imposar ja sense cap dissimul.

Per part catalana, la recepció de la senyal per més de 5 milions de nous espectadors, milloraria els seus resultats econòmics per publicitat, el que hauria de reflectir-se en el tractament de les “terres del sud”.

Hem d’entendre que entrem en un periode crític per a la llengua que ha de finalitzar el més prompte possible, i això exigeix posar-se a treballar des de aquest mateix moment en que la desconnexió és imminent i que ha d’acabar el més prompte possible una vegada que els que volen que siguem uns “madrilenys de tercera” deixen la Generalitat expulsats per botiflers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.