Alfons Escoda

Des de Cerdanyola, per Catalunya

16 de maig de 2008
Sense categoria
2 comentaris

El tancament de l´escola Tàndem

Reprodueixo  un  article meu  publicat al TOT Cerdanyola aquesta setmana.

Tàndem és una escola d´educació infantil modèlica, que els darrers anys ha tingut un conveni amb Ajuntament i Generalitat, que ajudaven a que l´escola pugués subsistir amb preus assequibles per les famílies i sous dignes pels treballadors. El model, no ha agradat mai a molts sectors de dreta i esquerra. Uns perque preferien un model públic 100 x 100 i els incomodava uns acords amb una cooperativa independent sense afany de lucre, altres per que no entenien la diferència amb d´altres escoles privades que no estaven disposades a complir els requisits que les administracions exigeixen per fer un conveni de col.laboració. La descofiança envers aquest mètode de col.laboració ha acabat colapsant l´escola, i no ha estat possible altra alternativa que el tancament.

No m´agrada com ha acabat Tàndem.No m´agrada gens.

 

 

Quan escric aquestes ratlles no és encara oficial el final, però només un miracle, amb el que no compto, pot canviar la situació. Tàndem tanca.

El projecte, la realitat, Tàndem s´ha acabat.

L´Ajuntament salvarà les places, els pares continuaran portant els seus fills a aquell edifici (que ara els sortirà més barat), les mestres que vulguin continuaran treballant, però Tàndem s´ha acabat.

I pel que alguns hem lluitat no era això. Alguns el que volíem era que Tàndem continués treballant amb il.lussió per l´educació dels infants d´aquesta ciutat i d´aquest país.Sí, que l´empresa Tàndem continués. Sí, que unes empresàries (emprenedores és ,ara, la denominació oficialment correcte?), es llevessin cada matí amb la il.lussió de fer-ho millor. Sí, que les famílies que portàvem allà els nostres infants ho continuéssim fent fruit d´una decissió personal i familiar, i per tant corresponsabilitzant-nos de l´educació que volíem pels nostres fills, no per que alguns funcionaris d´una mesa de matriculació decidissin que aquell era l´edifici més proper a casa nostra.

L´escola Tàndem ha tancat. Cerdanyola perd una bona escola.Catalunya perd una mica més del seu dinamisme.

Deuen estar contents els qui creuen que l´educació, que ha de ser un servei públic,  va millor gestionada amb funcionaris a l´estil soviètic.

Deuen estar contents els qui no creuen en l´educació infantil 0-3, i que per guardar els nens no cal tanta comèdia.

Deuen estar contents els qui creuen que la seguretat i la qualitat de vida és una nòmina garantida fins a la jubilació.

 

Però jo no estic content, estic trist, molt trist i emprenyat. No haguéssim mai d´haver permés aquest final.

 

Amics de Tàndem, pares i mestres, nois i noies que vau començar a ser ciutadans d´aquesta ciutat  des d´una aula de Tàndem, Teresa, Mati i Lis gràcies pel vostre esforç durant tots aquests anys. Gràcies Tàndem, moltes gràcies. Els polítics no hem sabut estar a l´alçada per salvar el que val la pena salvar d´aquest país.

  1. Com a  ciutadana  de Cerdanyola estic una mica farta d’aquest tema . Hi han moltes escoles Bressol que estan donant un nivell de qualitat excelent. Sovint es cau amb el Narcisisme de pensar que només algunes persones saben el que es porten entre mans.
    Si hi ha unes professionals  que per la seva opció volen tancar una Escola que no carreguin totes les seves frustacions a unes peersones escollides per el vot dels ciutadans.
    Els nens tenen unes capacitats d’adaptació als  canvis que sovint alguns  adults els priven degut als excesius lligams i dependències que exerceixen  sobre ells.
    Per tant demanaria que ja no és parli més d’aquest tema i es cregui amb els professionals que estaran davant de la nova Escola/es Bressol .
    Ja saria hora que el Sr. Escoda expliques publicament quina relació familiar té amb l’Escola  que tant articles fa. També seria interessant que fes un balanç del seu càrrec i poder  opinar tothom respecta a les seves responsabilitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!