Alfons Escoda

Des de Cerdanyola, per Catalunya

27 d'abril de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Una Cerdanyola a mig camí

 

 

Començo amb una confessió: Els assessors de la campanya i tots els experts amb que parlo em diuen: “No parlis de futur, per la gent és massa llunyà, parla només dels problemes del dia a dia, de les solucions immediates”. De les solucions i dels problemes quotidians no només en parlo, sino que procuro treballar-hi cada dia, però no puc evitar parlar del futur. I no tinc més remei que desobeïr una mica als experts.

 

 

Per que a Cerdanyola, som a  mig camí del que serem quan siguem grans. Poques ciutats com la nostra estant en un moment de canvi tan important. La identitat de Cerdanyola no deixarà d´existir, al contrari!, però hem de ser conscients dels canvis en la nostra identitat. La Cerdanyola dels pagesos i les vinyes ja no existeix. La Cerdanyolade l´estiueig no tornarà. Uralita i Aiscondel han tancat les seves portes per sempre. Dificilment acollirem nous ciutadans de l´entorn metropolità que fa pocs anys van veure en Cerdanyola, on bon lloc per fer créixer la seva família amb el creixement que vam tenir amb Canaletes i La Farigola.

 

La nova Cerdanyola, estarà vinculada al Sincrotó, al Parc de l´Alba, a la internacionalització i a la Universitat. A la Ciènciai a la innovació. Aquest serà , ja comença a ser, el nostre model econòmic, però també serà aquest el nostre paisatge humà. Els nous cerdanyolencs, els seus habitatges, els seus hàbits culturals i comercials seran el d´homes i dones vinculats a la nova economia i al coneixement.

 

I la ciutat, ha d´estar preparada per aquest nou canvi, per aquesta nova  formulació de la nostra identitat.

 

Hereus dels ibers i la seva romanització, Continuadors de la tradició dels qui van construir Sant Iscle. Orgullosos dels qui van estiuejar i ens van connectar al món des de Cerdanyola. Coneixedors i respectuosos dels nostres avis pagesos i el seu vi. Fills de l´esforç dels nostres pares, treballadors industrials dels anys 60 i 70. Conciutadans de noves parles i cultures d´arreu del món. I finalment, amfitrions orgullosos, d´un tros de país que creixerà amb la nostra aportació a la ciència i a la innovació. Ciutadans d´una Cerdanyola moderna, que estima el seu passat i construeix orgullosa el seu futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!