L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

16 de juliol de 2012
0 comentaris

Amb Biel Majoral, plaent nit al claustre de Lluçà

Tant és ara com abans
perquè això ja ve d’enrere
només hi ha una senyera
dels Països Catalans

Divendres, 13 de juliol, poc més enllà de les 10 de la nit, amb un claustre de Santa Maria de Lluçà ben ple, en una nit plàcida i de temperatura molt agradable, Biel Majoral, acompanyat dels seus músics inseparables, Delfí Mulet i Jordi Oliver/Majoral, comença un concert/recital memorable. Enllaçats per la llengua, pel compromís amb el país, per la diginitat i una estima incombustible cap a les persones, desgrana un intens, sentit i ben expressat conjunt de cançons populars, poemes i històries de vida, de lluita, de quotidianitat, autèntics cants d’amor i de llibertat. Ben segur que marcat per l’especial sentiment que em provoca, la Cançó de la rosa de paper de Vicent Andrés Estellés, em trasllada a un dels instants més intensos de la nit.
El Biel, com sempre, seriós, amable, sorneguer, agut, viu i acollidor, amic de simples i pregones arrels, es mostra amb tota la força del pla de Mallorca, de la terra que el fa referència de país. Mestre de mestres i de gent desperta, que creu en les nacions que tenen per referència la cultura de la gent i des d’aquí esdevenen instruments i realitats polítiques, commou i es commou. L’homenatge a l’amic Toni Roig, tancant el concert. I fent esclatar la satisfacció dels assistents a tan singular nit.
Després, a la Primitiva, un sopar regat d’aromes, vins, amics vinguts d’arreu i cançons per afinar encara més el recital de benestar que ens proporcionà el Biel i els seus companys.
El Cicle Solc, un cop més, féu possible l’instant, escampant fantasmes i mals averanys, i obrint perspectives de país i humanitat.

El vídeo és del Jordi Pey i es pot veure al seu videobloc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!