Catalunya contra la llengua dels Països Catalans

Aquests dies estem veient com una part important de la societat de les Illes es mobilitza contra les agressions que el govern autonòmic insular està duent a terme contra la llengua catalana. L’acció d’en Jaume Bonet de posar-se en vaga de fam i les accions als instituts en defensa de la llengua amb la campanya Enllaçats pel català, així com les posicions preses públicament per destacats dirigents del PP de les Illes mostren la vitalitat de la societat mallorquina en particular i illenca en general envers la situació del català. De fet, una bona mostra de tot plegat la tindrem aquest diumenge amb la manifestació convocada a Palma en contra de les agressions lingüístiques i per la plena normalitat de l’ús de la nostra llengua. Divendres, diferents col·lectius -sembla que a alguna totpoderosa entitat això no li ha fet massa gràcia, aquesta invasió- convoquen una mobilització a Barcelona.
I és ben cert que tota aquesta ofensiva -agressió i ofensa- l’ha engegada el PP, que n’és el màxim responsable, però hi ha una ofensiva -d’ofensa- que encara és pitjor. És l’acció del silenci del catalunyisme. El catalunyisme, aquest que diu que és independentista per moure’ns a demanar el pacte fiscal amb Espanya, calla davant les agressions a la llengua fora del seu àmbit d’acció cedit per la consitució espanyola: la comunitat autònoma de Catalunya. Mentre calla davant els efectes de la vaga de fam d’en Jaume Bonet, se’n va a Brussel·les a demanar l’oficialitat de la llengua com a justificació per les seves negociacions en matèria econòmica en contra del poble de la pròpia Catalunya. Un catalunyisme que calla davant del tancament de les emissions de TV3 a diferents indrets del país, que calla davant de l’arraconament de les polítiques lingüístiques o directament la persecució a diferents indrets del país… I el que encara és més cínic, fa veure que el problema és de la gent que vota el PP i a Catalunya, mentre, pacta i accepta el pacte amb el propi PP.
Catalunya actua contra el país i ho fa conscientment i per necessitat. Conscientment per opció política i d’estat i per necessitat perquè és una societat esmorteïda, senil i caduca, i per això s’emmiralla en l’Europa de la corrupció i la reducció de la democràcia. I per això, renuncia als Països Catalans, des de CiU a una part de l’EI, des de l’ANC a l’Òmnium, de TV3 a Catalunya Ràdio…

Afegeix un comentari