2 de desembre de 2007
Sense categoria
1 comentari

1-D: Jo vaig ser-hi

Volia aprofitar per fer unes reflexions sobre el gran dia que ha d’ésser’inici del despertar del poble català.
Primer, deixar constància de l’orgullós que em sento d’haver assistit a la manifestació. Crec que els que hi hem anat, haurem estat testimonis del moment del rellançament del país. Crec, i ho dic sincerament, que ja res tornarà a ésser igual. La millor notícia per a mi fou que gent de totes les condicions, des de l’avi petit-burgès al jove alternatiu han trobat un denominador comú que els pot aglutinar, ha arribat el moment de regir-nos segons les nostres pròpies normes, de DECIDIR, en fi, i després de 30 anys de transició, d’independitzar-nos. Queda clar l’esgotament del model actual. Ei, no es van independitzar els irlandesos que duien més anys sota el jou de l’imperi britànic? fins al punt d’haver-ne quasi perdut la pròpia llengua? Com no podem nosaltres en l’Europa d’avui? Us pendeu que a mig plaç no aniríem millor? Us penseu que finalment no tornaríem a entrar-hi com a membres de ple dret? No és el que ha fet Eslovènia o Eslovàquia?
Només, una petició a l’aire… necessitem un líder que ens aglutini. Els polítics mediocres que tenim són l’únic fre real a les aspiracions del país. Qui s’ofereix com a voluntari?

  1. Està molt bé aquest optimisme per a rellençar un país. Jo el veig més com un rellençament gradual, lent, progressiu, i ja fa temps que ha començat. La manifestació no marcarà cap abans ni cap després, perquè molts l’oblidaran, tornaran a les rutines, i l’altra meitat seguirà treballant a cop de reivindicació. Ara cal que l’ens polític deixi de marejar la perdiu i a tots plegats, es defineixin d’una vegada i vagin tots a la una (menys el PP i CpC, és clar). De totes maneres, coneixent el periple de l’Estatut… Primer tots, després un de sol, després la retallada… En fi, que recolzo això de les llistes obertes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!