L'Hereu Riera

El Dret Humà oblidat: el dret d'herència universal

“You’ll never walk alone”

Deixa un comentari

“Per a un gran repte col·lectiu cal que hi hagi un gran lideratge. Si minva la força d’aquest timoner, minva el projecte”, ha indicat amb to greu. “Jo faré el que digui el president Mas. Estic d’acord amb el que pensa i diu”, ha expressat, tallat pels aplaudiments.

[Extracte de la crònica de Pep Lloveras a Elsingulardigital.cat sobre la conferència pronunciada ahir dilluns pel president Jordi Pujol davant 300 persones, al Born Centre Cultural, titulada “De Herder i Renan. I el dret a decidir”]

La reacció que toca a l’advertiment del president Pujol és la dels aplaudiments dels 300 del Born. La resposta correcta, necessària i oportuna, personal i col·lectiva, no pot ser altra que aquesta, la mítica “You’ll never walk alone” dels reds de Liverpool, cantada a cor pel poble:

 

 En una sala plena de gom a gom i amb la presència de nombroses personalitats, continuava Lloveras, Pujol va relligar les figures d’un dels pares del romanticisme alemany, Johann Herder (segle XVII), i del racionalista francès Ernest Renan (segle XVIII), per dir que Catalunya té els dos components, “barrejats”, que defensaven aquests dos filòsofs per ser nació: “El substrat de la història, cultural, lingüística i sentimental (Herder) i la voluntat de ser, el plebiscit diari (Renan)”. Per això, va dir Pujol, el Principat ha sigut capaç de resistir “condicions molt difícils”, com el 1714 o el 1936. “Catalunya va ser derrotada però no assimilada, i sempre s’ha recuperat”, a diferència d’algunes regions de França, va remarcar, que sí que van ser vençudes del tot.
“El patrimoni i la voluntat, el plebiscit, són dues cares de la mateixa moneda”, va venir a dir Pujol, compatibilitzant aquells dos autors europeus (que serien “com aigua i oli”), explicava del mateix acte Ivan Vila, a El Punt Avui. “I això fa dècades que el catalanisme ho té clar i ho acredita amb la praxi”.

President Mas: no us deixarem mai sol.
    

Aquesta entrada s'ha publicat en Política el 12 de març de 2014 per mininu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.