Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Fuster en Solfa

L’escriptor Toni Cucarella explica que un dels seus relats va nàixer d’un concert de la banda de música de l’Olleria. La inspiració, la punteta de la idea -el mecanisme psicològic inicial, si voleu- es va disparar quan la SEM Santa Cecília tocava Verges 50 i Campanades a morts dins un homenatge a Joan Fuster l’any 1993 organitzat pel Col·lectiu l’Olla. Diu que aquesta darrera peça li engegà el motoret creatiu.

Paco Muñoz va cantar en la interpretació de “Campanades a morts”

L’anècdota, completament real, és una de les moltes que hi ha al voltant d’aquella actuació que com a excusa innecessària, però útil, ens ha dut a enviscar-nos en una setmana cultural sobre la figura del pensador suecà. Perquè el concert (ampliat) se’ns quedava curt; perquè per molt que se’n parle sempre trobem matisos nous; i perquè per què no? Si és l’Any Joan Fuster, no podíem quedar-nos-en fora.

Lluís Llach, autor de “Verges 50” i “Campanades a morts”, va assistir al concert i va lliurar una placa commemorativa a la banda

Inevitablement -i volgudament- hem prioritzat sense exclusivitat el món de la música en les activitats. No debades som una agrupació musical, i tot açò va lligat al Festival Liberto Benet qui, parlant d’anècdotes d’aquell concert de 1993, havia arribat a ser anys abans candidat per a fer els papers per a piano de Campanades a morts.

 

Setmana Cultural

Divendres 8 de juliol, 20.00 h, biblioteca pública municipal

· L’Any Joan Fuster des de l’AVL a càrrec de Tudi Torró, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua
· Presentació del llibre Joan Fuster i Serra d’Or, de J. Àngel Cano Mateu. Presenta i modera Maria P. Bixquert, filòloga catalana.


Dilluns 11 de juliol, 20.00 h, biblioteca pública municipal

· La influència de Joan Fuster en la cançó. Tertúlia amb el cantant Paco Muñoz i el cantant i sociòleg Rafa Xambó. Condueix i modera: Noèlia Sanvíctor.


Dimarts 12 de juliol, 20.00 h, biblioteca pública municipal

· Conferència La importància de la música en l’obra de Joan Fuster, a càrrec de Xavier Hernàndez, músic i investigador en filologia catalana. Presenta i modera, J. Àngel Cano.


Dimecres 13 de juliol, 21.00 h, Casa Santonja

· Recital de textos fusterians amb participació oberta i sopar de baix braç a la fresca amb beguda, picadeta… (preu 5 euros).  Inscripcions fins al 12 de juliol al correu electrònic ramon@garciaisoler.com si voleu participar en el recital: indiqueu quin poema, text o tema musicat heu triat.


Divendres 15 de juliol, 22.00 h, Casa Santonja

· Festival Liberto Benet (amb la col·laboració de la Colla de Dolçaines i Tabals la Morralla).

Aforament limitat. Donatiu 3 euros (1 euro menors de 12 anys). Entrades en taquilla o reserves al telèfon 665166645.

Primera part
· La Nova al Vent (obertura)Joan Enric Canet
· Díptic EstellésJoan Alborch
— Cançó de bressol
— Cançó de la lluna
(Veus: Maia Juan i Maria Oviedo)
· XaconetaRamon Garcia i Soler
· Malaguenya de Barxeta – Popular, arranjaments d’Azael Tormo

Segona part
· Verges 50Lluís Llach
· Campanades a mortsLluís Llach (amb el cor de la SEM Santa Cecília de l’Olleria. Veu: Hugo Mas)

 

 

Organitza:

Col·labora: