Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 6 d'agost de 2019

Coses que no han canviat

Fa alguns anys, quan el PP encara governava la Generalitat, em queixava que la comunicació oficial que arribava als mitjans de comunicació ratllava el 100% en castellà.
Ara, després d’una legislatura del nou govern i començada la reedició del Botànic, la cosa continua lamentablement inclinada a favor de l’idioma de l’imperio. Hui, per exemple, de 18 notes de premsa, només tres han aplegat en valencià i una en bilingüe. Les altres, ja sabeu.
No negaré que l’actitud del Consell ha canviat alamon, però és que l’anterior era tan negativa que partíem d’un nivell sota terra i ara a males penes arribem, encara, a entreveure el camí cap a la superfície.
I precisament pels esforços que s’han fet -alguns purament estètics sense voler anar a l’arrel del problema, tot s’ha de dir-, justament per això veig estrany que la comunicació de la Generalitat amb els mitjans de comunicació amague el valencià d’aquesta manera. Només cal anar a la pàgina del Gabinet de Comunicació del Consell, seleccionar-la en valencià, i comprovareu que els continguts no canvien de llengua (castellana).
Hi ha d’haver alguna explicació, però potser és millor no saber-la.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent