Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 13 de juny de 2019

Perifèries en ca l’Optimot

La fitxa 6276/4 de l’Opitmot explica que els verbs derivats de -tenir presenten dues formes en la segona persona del singular de l’imperatiu: contén o contingues (de contenir), entretén o entretingues (de entretenir), mantén o mantingues (de mantenir), etc.

Després matisa que en els ‘parlars’ valencians (les cometes les he posades jo) la segona persona del singular de l’imperatiu també presenta la forma acabada en -tín: contín, entretín, mantín, etc. I a les illes, la forma acabada en -téconté, entretémanté, etc.

Dit així, sembla que vulguen donar a entendre que els perifèrics tenim ‘parlars’, variants o formes regionals, davant la ‘llengua estricta’ i model dels principatins, com si les formes amb què s’expressen no fóra o foren també ‘parlars’.

L’altra interpretació possible, a primera vista, és que la redacció s’ha fet pensant (de manera inconscient) que els usuaris habituals d’aquest ferrament digital són els parlants del català central.

Siga com siga, entenc que deu ser més aïnes un error que no una discriminació.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent