A mena de justificació

La reedició del llibre L’Olleria, Vila Reial és com una edició facsímil de l’original. Li hem incorporat una introducció nova de l’autor, Germà Ramírez, i un servidor va fer un text per a justificar el volum nou. És açò:

Trenta anys en són molts, però la perspectiva mana. Vull dir que si ho comparem amb els quatre-cents trenta de la segregació de l’Olleria respecte de Xàtiva com a Vila Reial, és com si parlàrem de despús-ahir.

Però per a la realitat vital dels qui ens vam veure immersos ara fa trenta anys en l’aventura investigadora i editorial de publicar el llibre “L’Olleria, Vila Reial”, aquest temps transcorregut és pràcticament una vida. I si ara en fem una mena de segona edició, una publicació de l’obra en format facsímil, no caurem en la temptació de creure que això farà anar arrere el temps. Perquè aquella il·lusió, aquell treball intens, extens i de profit, l’emoció de ser partícips d’un projecte d’envergadura que marcà un camí (no només) a la nostra vila… tot aquell caramull de sensacions no es pot repetir.

Està molt bé que ho recordem, i que aprofitem l’ocasió que des de l’Ajuntament de l’Olleria i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València ens posen a la mà per a aquesta nova edició d’un llibre exhaurit de fa temps. Recordem-ho, agraïm-los la confiança i comboiem-nos un dia per a festejar la nova publicació. Però que la nostàlgia siga només un episodi fugaç en la festa, perquè al sendemà mateix hi ha d’haver uns altres queferosos enviscats en més propòsits que deixen solatge.

No es pot acabar açò, aquesta mena de justificació del llibre que teniu a les mans, sense l’agraïment consistent a l’autor de la investigació, Germán Ramírez, i a les persones que van confiar en nosaltres per fer palpable el llibre original. Sense Jesús Huguet, Carme Mompó, els impressors Vicent Albentosa i Vicent Martínez, i l’editor Rafa Arnal, ara no tindríem excusa per a escriure ací. I no direu que no seria una llàstima.

L’Olleria, maig de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *