Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

L’Olleria, Vila Reial: efectes col·laterals (II)

Ja sabíem que d’albinyanes n’hi ha hagut al poble des que per ací van començar a circular amics de Jaume I. Més o menys. Amb la investigació històrica de Germà Ramírez per al llibre, vam descobrir que en el moment de ‘dessipartar-se’ de Xàtiva ja n’hi havia que eren desficiosos i estaven embolicats en els saraus de tota aquella mampresa. Per exemple, hi havia un tal Lloís Albinyana, batle de l’Olleria que estava en les discussions i negociacions.
Em direu que ve forçat, però és que en més d’una ocasió m’ha passat que al meu nom m’han afegit ‘Lluís’, m’han dit -encara la setmana passada mateix- Josep Lluís. Hi ha molta gent que lliga Josep i Albinyana amb qui va ser el cap del Consell preautonòmic Josep Lluís Albinyana. I dic que pot semblar forçat que ho lligue això amb el ‘Lloís’ ollerià del segle XVI, però si a mi m’afigen Lluís, a l’Albinyana important li pregunten si és de l’Olleria. I si ho fóra, podria ser un bon continuador dels càrrecs del temps en què érem un país amb estat propi.
El convidem a la presentació, que faria goig,


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent