De derrota a rendició?

Diu la notícia que l’altre dia va anar el president de les corts, Enric Morera, a Almansa, a presenciar la recreació històrica de la maleïda batalla i que, després del desplegament teatral, hi van escenificar un acte de ‘reconciliació’.

És un gest sense valor, però també em sembla de poca dignitat per la part valenciana. La reconciliació la signaven la segona autoritat del país amb el batle d’Almansa, molt respectable però d’una qualitat representativa molt inferior. Ni tan sols fou amb el president del parlament regional d’allà.

Però pitjor encara és que, de tot allò, ara és l’hora que esperem que es deroguen els Decrets de Nova Planta, demanen perdó per tota la repressió i deixen de tractar-nos com a terra conquerida. Això, més que una reconciliació em sembla un reconeixement de la derrota, no en la batalla, sinó en la història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *