El debat: 25 anys després

Han passat anys, molts anys;
han passat moltes coses,
I recórrer a Estellés, amprar-li aquests versos popularíssims, no és un gest gratuït.

L’any 1993, el Col·lectiu l’Olla va organitzar un homenatge a Joan Fuster, mort l’any anterior. Durant quatre caps de setmana, gent de la cultura del nostre país van acostar, des d’àmbits i formes molt amplis i a un públic àvid de saber, algunes de les cares del poliedre literari de l’homenot de Sueca.

El 27 de març, el tercer dels quatre dissabtes, el protagonisme es desplaçà cap a les conviccions, la projecció política de Fuster i la seua repercussió. Aquella vesprada van prendre la paraula representants de formacions polítiques per parlar-ne: es van ajuntar en un debat l’històric Enric Tàrrega, Enric Capilla (UPV), Josep Lluís Carod-Rovira (ERC), Josep Guia (PSAN) i Vicent Soler (PSPV-PSOE).

L’escriptor ollerià Francesc Mompó fou el moderador d’aquell debat, i ara, al cap de 25 anys, tornarà a conduir la conversa pública que tindran els mateixos protagonistes, de nou a l’Olleria, de nou amb l’excusa de Fuster. Al cap de tants anys: per això ampràvem Estellés, perquè inevitablement li hem de dedicar el debat ja que fou aquell mateix dia que el poeta es va morir. I al cap de tantes coses: tantes i tan ràpides que no sabem on serem el dia 1 de març vinent, quan a les 19.30 comencem el debat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *