Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

De la república a la història local

En principi la cosa no es presentava molt complicada. Una introducció breu -la brevetat obligada pel nombre de participants em venia bé perquè parlar en públic sempre se’m fa costera amunt-, anar donant-los pas i que feren les seues intervencions, i controlar-los el temps perquè no se’n passaren dels 15 minuts acordats.

Això va ser divendres, poques hores després de la proclamació de la República Catalana. I em vaig trobar que cada vegada que mirava el mòbil per a controlar el temps dels que estaven parlant a la taula, m’hi apareixien un grapat de missatges amb informació important, actualitzada, fidedigna i històrica de com es desenvolupaven els primers moments d’aquell fet transcendental i emocionant. Va ser una batalla dura, tindre a la mà tot allò i no posar-li cappatró per tal d’estar centrat en la faena de la jornada sobre el patrimoni que havia atret una quantitat enorme de públic. Molta més gent que no esperava.

Tampoc esperava -i ben pensat no hauria d’haver-me sorprés- que apareguera per allà el nom del Col·lectiu l’Olla. S’hi va referir l’arquitecte que parlà de la Casa Santonja, i ho féu en referir-se a l’informe redactat pel Consell Valencià de Cultura després que l’any 2005 li férem arribar informació sobre el valor remarcable i l’estat lamentable de l’edifici. Va ser una referència ràpida, de passada, però la veritat és que en aquell moment ja portàvem anys darrere de la recuperació de la Casa. Molts. Una d’aquelles llargues històries locals.

 

 



  1. Pep, unes jornades molt bones. Llàstima el poc de temps que tingueren els participants… Caldria repetir-ho més endavant… Es nota que som pobles actius…. Per cert, jo també em vaig emocionar quan l’arquitecte Ximo va nomenar l’informe i el cole.lectiu l’Olla…

  2. Això del temps… va ser una llàstima, però hi hagué una circumstància que ens va fer haver-ho d’organitzar així.
    Sí que hauríem de plantejar una ‘segona ronda’ de jornades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent