Al remat m’ho han preguntat

Tot i que és molt recurrent, fins fa ben poc encara no m’havia trobat personalment interpel·lat amb la famosa pregunta ’En tu DNI qué pone?’. Sorprén la fe que l’interlocutor posa en el valor de la lletra impresa en alguns documents, quan tots sabem que el saber popular ja adverteix que el paper aguanta qualsevol cosa.

La qualitat d’oficial d’un paper no li infereix la característica d’infal·libilitat, ni el converteix en document sagrat. Almenys en les societats que diuen que són modernes i es proclamen democràtiques.

En el meu DNI, evidentment i inevitablement hi diu ‘Espanya’, però també en vaig tindre on havien escrit ‘Albiñana’ i ja no ho posa. És més, també tenia un paper carregat de símbols de legalitat que em deia subnormal. Ara dubte si no haver-li fet cas em converteix en delinqüent i sediciós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *