Dels pallassos a les bregues

Una peça informativa de l’observatori crític dels mitjans (Media.cat) tracta els anomenats ‘pallassos diabòlics’ que pràcticament no existeixen fora dels mitjans que no paren de parlar-ne. Ho fan com si n’hi haguera o n’hi haguera hagut a cabassades, quan en realitat no passen de ser una anècdota o un muntatge. Però molts mitjans en parlen i en parlen amb una publicitat allunyada de la realitat.

Un cas no tan innocent: justament trobava aquests dies indecent la manera com certs mitjans es rebolquen tractant una informació: diuen que a Galícia hi ha bregues organitzades en què xicots fan una mena de combats de boxa descontrolats, que es citen a través de les xarxes socials i que hi ha públic per animar-los. I les televisions ho expliquen amb imatges d’una d’eixes bregues, passant contínuament els pocs segons que en tenen mentre repeteixen les poques coses que saben. Sembla que n’estan escandalitzats, però no deixen de repetir ara i adés el vídeo violent que ja no aporta cap novetat informativa. No diré que les promocionen, però l’efecte en segons qui podria anar per ací. Ve a ser com quan fan crides compungides contra la violència de gènere i emeten programes on s’exalça el destrellat i la hombría.

I el mal és que sembla que cada volta s’hi apunten més mitjans…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *