9 de març de 2006
0 comentaris

En un fòrum virtual d’universitat….

….el fatxa i l’acomplexat llepaculs…

Guia docent dubte

Amb tots els canvis que diuen que es faran el quadrimestre que ve… Quan es pot pasar a recollir la nova Guia Docent actualitzada??

I otra pregunta

¿Y cuando estará disponible en mi idioma?

TOM

Re: I otra pregunta …

No me había fijado! No está en castellano? Bueno, pero igualmente no creo que eso te cree problemas. O si?

Ahora ya no

pero cuando llegué no llevaba año y medio en barcelona.

El tema es uqe ningún tipo de información académica (programas, temarios, guia docente, plan de estudios, etc) está en castellano. Es un handicap.

TOM

Canvia el xip, nano

Vas arribar a Catalunya, i aquest país té una llengua pròpia que és el català, que aspira a tenir un tracte normal, com qualsevol altre llengua en el seu propi àmbit territorial.
M’agradaria veure’t queixant-te quan veus que gairebé tots els cinemes són en castellà, que les institucions espanyoles (que per ara haurien de ser de tots) no fan aquest esforç que tu demanes per les d’aquí, que el català ni estarà reconegut a la Constitució europea,…I és que el castellà no és "la lengua de todos", serà la teva i la de bona part de la societat catalana, sí, però no la de tots.
A part d’això, a efectes pràctics, si tot també fos en castellà, tu a hores d’ara encara no hauries après el català, perquè no et caldria. Aquest "handicap" és habitual quan surts de casa teva, però no t’ho prenguis així, sempre és bonic aprendre noves llengües.

Re: Canvia el xip, nano …

Jo, en canvi, considero que les dues llengües són oficials i Tom ha fet una observació interessant, ja que podria convertir-se en un problema per la gent que ve de fora i no domina l’idioma, i precisament ells són els que més perduts van en relació amb la normativa.

Dubto que una guia docent serveixi per fomentar a la gent a APRENDRE CATALÀ, o com a mínim no està feta amb aquesta finalitat ni tindria que estar-ho. No creus?

Per cert, no entenc quina relació tenen els cinemes amb la normativa de la universitat. (¿?)
Crec que hauries de ser més tolerant.

Re: Re: Canvia el xip, nano

No és que tu consideris que les dues llengües són oficials, és que ho són; i no sé què té a veure.
És normal que quan vas fora hagis d’aprendre una altra llengua, jo no ho veig com un problema, sinó com una oportunitat.
Ja sé que una guia docent no és per aprendre català; però el que fa aprendre català és trobar-se una llengua normalitzada.
Els cinemes no ténen cap relació amb la normativa de la universitat; torna’t a llegir amb calma el meu missatge.
Explica’m per què creus que no sóc tolerant. Jo em considero una persona tolerant.
Albert

Cooficialidad

En ningún momento me he quejado de que los profesores me den las clases en catalán, porque supongo que es el mejor vehículo que ellos tienen para transmitir su conocimiento (igual que algunos usan el castellano). Pero me parece que hay cierto tipo de información que debería ser obligatoriamente bilingüe. Si me trasladan en el trabajo y quiero convalidar asignaturas (pongamos que hablo de Madrid) ¿que hago? ¿contrato un traductor jurado?. Que una cosa es la defensa del catalán y esto es muy diferente.

Samoth

P.D. Los que me conocen saben que me esfuerzo bastante en aprender catalán (aunque no pagaré ni un duro por que me enseñen)

Re: Cooficialidad Albert

Dius que en cap moment t’has queixat perquè et donguin classes en català, doncs només faltaria!, que et queixessis perquè algun professor dóna classe en la seva llengua materna.
No pateixis, no et trobaràs cap mena de problema, no et caldrà cap traductor jurat. Si creus que sí, explica’l amb més calma i deteniment, perquè jo no veig cap problema enlloc, ni conec ningú que l’hagi tingut.
La P.D., què significa? és que creus que t’he de donar les gràcies? Aprendre català, tu que ets aquí estudiant, que ets jove, i que parles castellà (que no és tant diferent del català), és el mínim que pots haver fet després d’any i mig aquí, és normal que l’hagis après sense haver anat a cap curs, no cal que et posis medalles. De passada, t’informo que normalment els cursos d’idiomes valen diners; si te’ls vols gastar o no a ningú l’importa massa, això depèn de les teves inquietuds intel·lectuals.
Albert.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.