ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

YES WE CAN

General

Aquest es el lema de la campanya presidencial als Estats Units del candidat demòcrata Barack Obama.

 

La celebració de les primàries nord americanes, una selecció per escollir el candidat  del partit demòcrata i del república, s’està efectuant durant aquests últims mesos a tots els estats del país mes poderós del mon.

 

Es un exemple de maduresa democràtica, i d’incentiu per la participació ciutadana en el procés electoral, se’ns dubte res a veure amb la dubtosa democràcia espanyola, i amb la major part dels partits, excepte un que com el poblet dels gals a les aventures d’Asterix manté el seu sistema assembleari, i s’enfronta a unes eleccions internes de la militància per escollir els seus màxims càrrecs representatius, i posteriorment el seu candidat a la presidència, fet vist per la resta, i des de la seva visió immobilista com un fet estrany i de guirigall intern.

 

En la part demòcrata, la única que falta per decidir, un home jove i de raça negre, una dada gens important per mi, però significativa a USA, esta a punt d’aconseguir la victòria per lluitar per la presidència americana. Aquesta persona, senador per Illinois, ha revolucionat la campanya, i ha presentat una opció de canvi i aire fresc a la conservadora societat americana.

 

Amb el lema de nosaltres podem, ha fugit de la discussió sobre la raça i s’ha centrat en els problemes reals, amb un tarannà molt diferent a l’actual president, l’ultra conservador George Bush, amb una opció d’obrir el diàleg i recuperar el prestigi i simpatia perdudes pel gegant mundial amb la política agressiva i de nul respecte actual.

 

Amb una oratòria brillant ha recollit moltes complicitats, i pot arribar a ser el primer president de raça negre en aquest país.  Cosa que per si sola ja representaria un canvi de mentalitat molt important.

 

Pel que respecta a Catalunya, faria be el moviment sobiranista a estar amatent al resultat final, ja que el suport americà pot ser un factor clau quan arribi el moment de recuperar la sobirania perduda, i les aliances pel reconeixement siguin decisives contra la intolerància i poc esperit democràtic de l’estat espanyol. Serà el moment d’aplicar el lema d’Obama “Yes we can”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.