ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

YES SCOTLAND, SÍ CATALUNYA

Avui Escòcia està decidint el seu futur democràticament i civilitzadament, amb la força del vot i les urnes, com se suposa hauria de ser en aquesta part que anomenem primer món. De moment no hi ha hagut cap cataclisme mundial, ni cap desgracia estratòsferica que alguns van pregonant. Simplement es la normalitat en el segle que vivim, on les persones som importants, tenim drets i deures, apart de ser els protagonistes i autèntics factors de decisió d’un país.

A Catalunya amb la resolució aprovada ahir amb 89 diputats de 135 de suport, i donant llum verda a la consulta del 9 de novembre i la preparació de les estructures d’Estat urgent en cas de victòria del Si, es dona un pas més, per una banda es torna a deixar en ridícul aquells ancorats en el passat i que guiats per la seva ideologia segueixen dubtant de tal o qual partit. Per altra banda es dona un missatge molt clar que la democràcia no es pensa arronsar davant un Estat ancorat en el passat i amb el dret de conquesta com a principal llei a complir.

Vull destacar com esportistes de la talla de Gerard Piqué, Xavi Hernandez o els germans Gasol s’han destapat les últimes hores donant suport a la Consulta i al dret a decidir amb frases com “Necessitem votar” o “Dret a expressar-se”. Es un pas endavant i que com fruita madura anirà en augment, ja que qualsevol demòcrata no pot parlar d’altra manera, independentment de la seva posició final a l’urna.

A l’Estat tenim personatges com Pio Garcia Escudero que ens diu que tot tornarà a la normalitat, suposo que la normalitat seva es deu referir més prop de la imposició i el pensament únic que de qualsevol gest democràtic, o els intents de Populars i Ciudadanos al Parlament amb excuses absurdes per intentar evitar una resolució com l’esmentada tant majoritària i abandonant la sala cuita-corrents, hauríem de preguntar si es que no creuen en les majories, segurament tenen un gran problema.

El mateix problema del president espanyol i els seus negres auguris per qualsevol nou Estat creat, com si fos una cosa estranya en els temps.

En definitiva seguim avançant, independentment del resultat escocès, ningú entendria que uns ciutadans puguin gaudir de més drets que els altres, i en aquest cas Catalunya no ho pot permetre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.