ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

VOLEU DIR QUE TOTES LES ENQUESTES S?EQUIVOQUEN

Sense categoria

Les últimes enquestes del CEO ens diuen clarament que els partidaris de la independència van en augment. Concretament més de dos terços d’un nou parlament estaria en aquesta forquilla, el suport augmenta a un 55,6% per un 23,4% contrari. De fet es calcula prop d’un 80% de participació amb un 70-30 de clar resultat. Crec que ja va sent hora de fer el pas, ningú es creu que tothom s’equivoca,  i les dades vinguin don vinguin donen uns resultats que ens porten a un nou estat per Catalunya.

Segons aquesta enquesta oficial, ERC guanyaria eleccions amb 38/39 escons, seguit de CIU 35/37, PSC 16 ICV i PP 13/14 Ciudadanos 12 i CUP 6, o sigui entre 92 i 96 diputats sobiranistes per 41 o 42 pel no. Com deia abans un augment d’un punt des de l’última enquesta per l’opció sobiranista i 2,7 pel vot contrari. La projecció seria com abans he indicat. Pel que fa a la pregunta de com vol Catalunya, un 47% vol un estat independent, un 22,8 comunitat autònoma, 21,2 estat federal i un 4,6 una regió d’Espanya. Pel que fa a les preocupacions, ocupació, econòmia i relacions Catalunya-Espanya ocupen el podi.

 

Realment, no hi ha color, les enquestes son tossudes, i vinguin del mitjà que vinguin acaben donant majoria sobiranista i un horitzó d’Estat propi que guanyaria un referèndum molt clarament. De fet en temps de definició i projecte clar, la societat catalana castiga qui segueix vivint uns anys enrere amb la indefinició per sistema i les contradiccions d’un projecte que vol credibilitat total, aquest es el drama de CIU i alguns dels seus representants com en Duran que no para de restar sense escrúpols. Cal veure que el líder republicà Oriol Junqueras passa a ser el més ben valorat, ja que te aquestes singularitats que abans esmentava i la societat vol precisament això. Segurament alguns tal com van fer el dia desprès de les eleccions al Parlament ho veuen una derrota, però el més important es que la suma per la sobirania o para de crèixer, i les dades oficials per un referèndum son molt clares i reiteratives, segurament i per aquells que encara ho dubten vol dir que la majoria ja la tenim.

 

Tanmateix el nostre procés surt de la mateixa societat, i aquesta porta el rumb correcte que els nostres representants han de fer possible. De fet si sumem els de l’Estat propi i l’Estat federal, els dos han de ser un estat primer que tot arriben al 70% del global, per un escàs 30% que vol ser autonomia o simplement regió, potser no hi hauria gaires diferències.

 

Contràriament al que diuen alguns, es donen les condicions adequades per mirar el futur i decidir que volem ser, amb una decisió que cada cop sembla més clara, i es una dada que no podem amagar amb incerteses artificials que no ens porten enlloc, més enllà de la sensació d’excusa o covardia per no donar aquest pas tant important.

 

En definitiva, el CEO no fa res més que corroborar el que tothom sap, una majoria de la societat que ha dit prou, que vol decidir i que ho vol fer per un estat propi sense cap problema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.