ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

VOLEM RESPECTE AL NOSTRE VOT

Quan parlem d’un Estat com Espanya, que no ha dubtat ni un moment ha utilitzar la violència el dia 1 d’octubre contra la gent indefensa que simplement anava a exercir el seu dret a vot, tots sabem que tot es possible.

Ahir escoltavem al Ministre de Justícia en seu parlamentària com ridiculitzava les víctimes del dia del referèndum amb una intervenció mesquina com poques hem vist i sense cap pudor. Alhora veiem la manipulació informativa que presenta una realitat virtual, veiem com la justícia te un tracte indigne amb el nostre Govern empresonat i els Jordis, i alhora de moment no fa ingressar a presó els feixistes assaltants de Blanquerna per no causar danys irreparables i pels fills que tenen, en una decisió que repugna per la comparativa. Podem veure totes lea accions impunes amb el 155 i el discurs d’odi i negació al nostre procés democràtic sense fre cada dia.

En aquest context hem vist filtrat als mitjans un esborrany del punts acordats entre Junts per Catalunya i Esquerra on pel que fa al seguiment de la República ens diu:

8. Impulsar un gran acord de país, que amb voluntat democràtica i vocació constituent, eixampli encara més per mitjà d’instruments de presa de decisió i debat participatius, l’àmplia majoria ciutadana partidària que Catalunya pugui exercir lliurement el dret a l’autodeterminació.

9. Assolir una negociació bilateral amb l’estat espanyol i alhora amb la Unió Europea –com a subjecte de dret internacional- a partir del qual, sense cap renúncia prèvia per part del Parlament i el Govern, es faci possible l’accés de Catalunya a la plena independència i l’efectiva i pacífica articulació democràtica a la República catalana.

Francament amb aquestes alçades pretendre una negociació bilateral amb un Estat que no en vol parlar i que no dubta a fer el calgui per evitar el fet amb una democràcia de baixissima qualitat i una Unió Europea que fins que no hi hagi fets consumats continuarà protegint els Estats i mirant cap un altre costat omplint-se la boca d’espais de democràcia i justícia que desprès no exerceix, es francament fer volar coloms, o una burla directament a la ciutadania, sobretot aquella que ha fet la seva feina amb mobilitzacions constants i que s’ha jugat el físic per defensar les urnes el dia 1 d’octubre.

El nostre vot, també vol garanties i no paranys. Ara toca si hi ha una majoria suficient implementar la República ja declarada políticament, la ciutadania la defensarem com no pot ser d’altra manera, i el diàleg vindrà posteriorment per fer-la efectiva. Aquest nomes vindrà des del nostre propi reconeixement i determinació, fent front a una violència que haurà de claudicar si hi ha aquestes condicions. Aquesta no desapareixerà per ajornar o dil·latar decisions, s’ha d’assumir o renunciar al nostre dret a l’autodeterminació, no hi ha terceres vies.

Com deia el nostre vot exigeix respecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.