ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA QUERELLA: RELACIÓ CATALUNYA-ESPANYA

El govern espanyol segueix entossudit a no entendre res. La seva última patinada es la querella judicial contra el President Mas, Ortega i Rigau per Prevaricació, desobediència, usurpació de funcions i malversació. Torres Dulce ha reunit els fiscals i fen cas omís dels fiscals catalans que no veien com agafar aquest tema, ha tret la prepotència espanyola tant característica i s’ha pensat que pot fer callar al poble amb una simple querella sense justificació.

Per acabar d’arrodonir la feina l’oferta de trobada i diàleg a la Generalitat aprofitant la visita del President espanyol ja ha estat rebutjada amb excuses matusseres. Tota una lliçó de com fer política amb minúscules.

Realment la querella sense fonaments, es evidentment política, cosa que deixa ben clara per si algú tenia algun dubte que la separació de poders a Espanya no existeix. Primer i greu pas per la degradació d’una democràcia. Acusen 3 persones, quan tot un Parlament s’ha declarat responsable, hi ha 2300000 persones que van desobeir anant a votar i prop de 40000 voluntaris que ho van fer possible, tota una incongruència.

Ens diuen que hi ha malversació, quan una partida dels pressupostos aprovats per la cambra catalana era destinada a aquesta finalitat amb tota la legalitat. També acusen de usurpació de funcions, quan simplement s’ha complert el programa electoral i el que una majoria del poble reclamava, això se’n diu democràcia, i ja entenc que el concepte els queda gran, tant gran que posar unes urnes per saber l’opinió de la gent es delicte.

Alhora parlen de Prevaricació i desobediència quan no hi ha cap sentència que hagi anul·lat el 9 N, simplement el TC que no ha dictat cap sentència, ho havia suspès cautelarment, una mesura automàtica pel simple fet de presentar un recurs. Per tant on esta la desobediència. De quin delicte ens parlen quan fins hi tot les urnes les van fer els presos i cap empresa en va treure profit.

La querella es una resposta política i un nou ridícul internacional que simplement farà augmentar les nostres opcions, igualment que la negació al diàleg de Rajoy. Quina es la funció de la seva visita a Catalunya, un míting pels seus fidels, francament per això ho podria fer a traves de la seva pantalla de plasma que hi esta més acostumat.

Un nou pas cap a la independència sense excuses, i fer veure a tots aquells que no ho tenen clara que els nostres drets mai seran respectats dins aquest Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.