ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA NOVA REBEQUERIA

l’Estat te un nou problema per la seva rebequeria i confondre el desig amb la realitat. La no inclusió de Junqueres, Puigdemont i Comin a la llista d’europarlamentaris es una nova situació esperpèntica d’un Estat que no arriba als standards democràtics exigibles dins Europa.

El sistema podríem dir que els ha traït, es a dir, tu et pots comportar com una Dictadura quan aquesta es oficial i amb tots els ets i uts, però quan oficialment es un sistema democràtic encara que simplement com a farsa i mantenint les estructures anteriors com es el cas, la cosa no es tant senzilla i el cost de fer veure que te moltes més dificultats. Ningú pot entendre que puguis ser representant escollible en qualsevol Elecció sense problemes i posteriorment et retallin els drets respecte als altres escollits. Encara es més greu quan son exiliats o presos polítics, ja en una situació que cap país democràtic permetria i amb males arts intentis impedir la seva representació. Ara toca les Europees, on resulta que els poders de representació presentats per Boye no son acceptats quan en altres cambres ho han estat i exigeixen una presència física que saben com a parany per la seva detenció. Al mateix temps qui si es empresonat a Madrid i podria anar a fer els tràmits li es negat.

Tot un desgavell, que potser i d’una vegada per totes la Unió, més enllà de Tajani i les seves dubtoses qualitats democràtiques hauria d’intervenir per protegir els nostres representants i de pas els seus votants, una cosa sagrada que no es pot permetre es manipuli de qualsevol manera deixant en evidència les mancances del mateix sistema.

La cambra europea independentment del color, ideologia o simpatia hauria de vetllar per protegir els principis i drets democràtics individuals i com a societats i no ser complice d’un Estat ancorat en el passat i amb nul respecte pels drets humans com es el cas. Si no es així, crec que la nostra pertinença en un futur Estat independent dins la Unió no tindria cap sentit, si es que ara en te algun.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.