ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA IDEA DE CATALUNYA

Sense categoria

Aquest es el títol d’un llibre presentat aquest cap de setmana pel sector anomenat catalanista del PSC.

Noms com Miquel Iceta, Ernest Maragall, Raimon Obiols, Joaquim Nadal i Antoni Castells, formen un sector al PSC que vol refundar les relacions Catalunya amb Espanya, i s’autoproclamen catalanistes en vistes al congres del partit d’enguany.

 

Sentir parlar en Joaquim Nadal del fre que suposa la Constitució del 78 pel desenvolupament de Catalunya, i alhora defensar aquest nou encaix, francament fa riure.

 

Per acabar-ho d’adobar,  el seu catalanisme li permet rebutjar el moviment independentista dient que ens portaria a la desnacionalització i a un cul de sac.  Havia llegit bajanades però aquesta frega l’insult a la intel·ligència.

 

No es pot entendre que els anomenats catalanistes, siguin del partit que siguin, no respectin les quotes de sobirania màxima pel poble que representen, desqualificant-les repetidament, dit d’altra manera la major part dels problemes que ens afecten actualment com les infraestructures, el finançament, la llengua, l’aigua i molts d’altres, precisament estan enquistats perquè nosaltres no podem decidir per nosaltres mateixos com fa qualsevol estat normal.

 

 

El Sr. Nadal hauria de saber que en aquest mon globalitzat, si no ets un color en aquest mapa, no ets ningú, i alhora saber que l’Espanya que ell i el seu grup defensen ens porta tractant com una colònia des de fa prop de 300 anys, i no pensa canviar.

 

El seu grup amb una representació nombrosa al Congreso, simplement no existeix, i la major part de la seva direcció no mouran un dit per defensar els interessos catalans com ja ens han demostrat repetidament. Simplement defensen aquesta Espanya unida i diversa com ara l’anomenen que tots sabem el que vol dir.

 

O sigui que no intentin enganyar mes al personal, que fa anys que se’ls ha vist el llautó, i son incapaços de defensar el lliure exercici democràtic del dret a decidir d’aquest territori quan sigui gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.