ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA DEMOCRÀCIA EN DECADÈNCIA

Els fets que han passat a Madrid aquestes darreres hores marquen clarament el tipus de democràcia que Espanya presenta. Uns polítics allunyats totalment de la ciutadania que ha perdut el seu paper principal sent ignorada i desvirtuant tot el sistema.

Els moviments de Ciudadanos a Murcia per fer fora del poder als Populars, ha generat una onada que ha arribat a la Madrid, on la seva presidenta olorant la sang d’un partit amb descomposició com Ciudadanos i soci del seu Govern ha donat per tancada la legislatura amb la idea de que els ciutadans li donin els vots d’aquest darrer partit i obtenir així la majoria absoluta o nomes el suport de VOX si es necessàri, alhora PSOE i el partit d’Errejon han posat mocions de censura per poder accedir al poder amb el suport de Ciudadanos i evitar aquesta possible majoria absoluta d’Ayuso. Tot plegat trist per la ciutadania que veu com el seu vot nomes serveix un dia, per posteriorment assistir a un espectacle dantesc i de mercadeig de poder totalment al marge dels seus mandats, això es la democràcia espanyola en estat pur.

Alhora, Catalunya que podria aprofitar aquest caos del que sempre ha estat acusat, no sembla per la labor i segueix desvirtuant un resultat per la independència, amb desitjos de Govern d’esquerres que no han demanat per part dels republicans, i contradiccions d’objectiu preferent per damunt del carrecs que ara amb la presidencia del Parlament no es compleixen per part de Junts. Una oportunitat que brinda la CUP per poder fer per fí aquest tripartit independentista i que sembla que a ningú interessa. De fet sembla que el principal problema es el repartiment de cadires i no l’objectiu principal pel qual la ciutadania els ha triat.

Com veiem una democràcia en decadència, on la classe política viu al marge de la societat que representa, que el dia 1 d’octubre va agafar les regnes i va viure uns dies on era el que mai havia d’haver deixat de ser, el protagonista i va demostrar que era possible davant l’alarma del sistema que finalment va apaivagar aquesta revolució legitima per tornar a aquesta disbauxa que es qualsevol cosa menys una democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.