ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA COARTADA

El pas endavant que diuen CSQP va donar ahir en el Parlament anunciant el suport al Referèndum unilateral amb la condició d’un aval internacional com la Comissió de Venècia es un pas i crec important, ara bé, te parany i tampoc ho podem oblidar.

Efectivament, la Comissió de Venècia nomes es pot pronunciar per iniciativa pròpia o si ho demana un Estat. D’aquesta manera la Generalitat o El Parlament no ho podrien demanar directament. Per altra banda segons regeix en els seus codis interns, els referèndums han de complir la legalitat conjunta i no es poden celebrar si la Constitució o Estatut no ho contemplen. Alhora fixen un termini d’un any per fer una llei que reculli els aspectes fonamentals del referèndum.

Vist això, podem veure que la operació claredat no es tant clara com sembla. Es valora el gest, però hem de ser conscients de les grans dificultats per obtenir aquest aval. No veig a l’Estat espanyol demanant aquest fet francament i tornariem estar a al cap del camí, amb aquest cercle vicios que alguns volen perpetuar. Per descomptat la legalitat conjunta i la contemplació del mateix a la Constitució espanyola tampoc el veig, precisament quan es l’arma que s’utilitza per impedir qualsevol eina democràtica perquè el poble català decideixi. Per últim els límits del Setembre anunciats pel fet no lliguen amb aquesta llei amb un any previ de marge. Tot un seguit d’impediments que poden deixar aquest pas amb un no res i evidentment ho saben.

Tampoc cal desesperar-se, si es demostra aquesta impossibilitat com es manifesta pot ser algun altre tipus d’aval internacional que donaria encara més solidesa al referèndum català i deixaria despullada aquesta coartada del partit dels Comuns per mantenir la seva ambigüitat en el tema amb el rerefons de negar el nostre dret a decidir.

Crec que el moment de decisió final encara no ha arribat i en aquest punt aquest partit haurà de triar entre la democràcia i el respecte a la sobirania catalana o estar al costat dels hooligans de la imposició i la negació dels nostres drets com a ciutadans i com a nació sobirana. Ells hauran de triar i aquest cop sense cap coartada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.