ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN TRIPARTIT ESPANYOLISTA

Sense categoria

El president de Ciutadans Albert Rivera, ha ofert a PSOE-C i PP formar un govern, com l’anomenen ells constitucionalista a Catalunya, què estigui lliure de hipoteques nacionalistes, emulant l’exemple del País Basc, i que provocaria un canvi real lluny dels nacionalismes dels últims 30 anys, i s’ofereix com enllaça pels altres dos partits que integrarien aquest imaginari idíl·lic, per part d’aquest partit radicalment nacionalista espanyol.

 

Rivera, el líder d’aquest partit ultra nacionalista espanyol amb la disfressa de modern i poc preocupat pels problemes identitaris, contraposa aquest model a un govern de CIU, o un nou tripartit condicionat per Esquerra. Per Rivera Euskadi i Catalunya son totalment comparables, per això creu que a curt o llarg termini hi ha d’haver una suma de partits similars, amb l’objectiu de negar als nacionalistes el govern. De moment els socialistes que intenten reforçar la seva imatge catalanista no estan massa predisposats, i nomes el PP fa una política sectària semblant. La suma d’escons de les formacions es de 54, encara lluny dels 68 de la majoria, i no es preveu que aquesta situació millori.

 

Un món de somni, de somni espanyol esclar, ens el vol presentar el líder de Ciudadanos que curiosament de tant de parlar del no nacionalisme, i de fugir dels debats identitaris, segurament es l’únic que se’ls recorda del que espero sigui un breu pas pel Parlament, ja que aquesta xenofòbia contra tot el que faci olor a català no mereix aquest privilegi. Ens parla d’hipoteques nacionalistes, quant ells, i els que anomena per formar un govern son els més radicals nacionalistes espanyols que es coneixen,això si, tot embolcallat amb el terme de constitucionalistes, com si això fos un mèrit, defensar un text dirigit pel franquisme, i amb grans dosis de poca o nul·la democràcia. Ens compara la situació amb Euskadi, i tocaria preguntar que desprès d’un procés de frau escandalós democràticament parlant, amb la il·legalització d’una part de la població, què va permetre aquest pacte de socialistes i populars, que de moment l’únic que ha fet es espanyolitzar la televisió, i intentar fer recular tota la cultura o llengua basca amb un reforç del castellà i la seva identitat, això son tots els mèrits d’aquest govern de la vergonya.  A Catalunya aquest govern proposat segurament seria el mateix, una involució catalana per la imposició del nou model de l’imperi, què mai es qüestionat, i que impediria amb goig que cap partit dels que anomenen nacionalistes tasti el poder.

 

Per sort encara queda lluny la majoria per aquesta opció, que se’ns dubte i com a màxima aspiració, intentaria convertir encara més aquest territori en una regió sacrificada i callada i deixar la identitat catalana, la cultura, i la nostra llengua en una anècdota totalment inofensiva. Ja n’hi ha prou de demagògia i de voler quedar al marge del nacionalisme, quan el seu es el mes fort que  hi ha, i apart el més nociu pel país, què per descomptat es la seva ultima prioritat en benefici de l’Espanya unida, i de pensament únic per damunt de tot.

 

Tard o d’hora hauran de reconèixer la realitat, i veure que una part cada cop més important de la població, vol la sortida de l’estat propi amb un impecable sentit democràtic, què hauran d’acatar per molt que els pesi. Aquesta paranoia que volen defensar, nomes existeix a les seves ments malaltes, i son capaços de manipular la historia, o defensar aquest robatori sense comparació mundial que patim, en nom de la seva bandera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.