ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN POBLE ES MEDEIX PELS SEUS REPRESENTANTS

Quan escoltem Miquel Iceta dir que el nou càrrec del President Montilla a Enagas no son portes giratòries i defensa l’us de la seva oficina d’expresident per la feina, apart de preguntar que no ha pogut gestionar en la sanitat durant l’Estat d’Alarma la Generalitat per justificar demanar més força pel Ministeri del mateix ram, evidentment comprovem que el sistema està podrit.

Iceta nega que siguin portes giratòries ja que a 14 anys que va deixar de ser Ministre i 10 President de Catalunya. Creu que no ha de renunciar a la seva oficina d’expresident ja que ho serà sempre i ho veu compatible amb una activitat privada. També ens diu que s’ha demostrat que en determinades circumstàncies el Ministeri de Sanitat necessita més múscul, negant que Catalunya hagi perdut res en la seva gestió i qüestionant que segurament no hagués fet res diferent del que ja s’ha fet.

Com deia el grau de cinisme es infinit, i així es pot defensar qualsevol cosa sense rubor com ho fa Iceta, que no es que en tingui el monopoli, ja que el nivell de la política catalana cal dir-ho es baix. Defensar que aquesta nova feina vinguda de l’IBEX 35 no son portes giratòries que ja han revorregut molts polítics per la seva jubilació daurada amb assessories a Consells d’Administració sense sentit apart de la perversió del sistema que ho pemet, com deia cal molta barra per negar això, i que apart degrada una mica més el càrrec de President català que ell ha ostentat i denigrat posteriorment i que demostra el que ho valora, de fet com ho fa Iceta.

Tanmateix, utilitzar l’oficina d’expresident pagada amb els nostres impostos per la seva nova feina privada ja es de traca i una burla per a tothom sense cap ètica que ho avali. No cal reformar cap llei, simplement es inacceptable des de tots els punts de vista.

Pel que fa a la recentralització de competències, senzillament delata la mentalitat hispanocentrica d’Iceta, sap perfectament que gestionar el que et manen no es exercir la competència, i això es ni més ni menys el que ha fet la Generalitat, de fet si donar competències plenes a les autonòmies sobre sanitat havia de ser de fireta, no calia donar-les d’entrada i així donar aquest múscul que Iceta reclama per un Ministeri buit que ara ho ha assumit tot en la millor tradició espanyola.

Defensar això dona sentit a la frase que un poble es medeix pels seus representants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.