ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN ESTAT PODRIT

La marxa del Rei emerit espanyol diuen que a la República Dominicana a viure a cos de rei, i mai més ben dit, amb les maletes plenes de diners robats a l’Estat on va fer de Cap d’Estat nomenat a dit per un Dictador sanguinari i on ara amb les proves cada cop més insistents de corrupció i enriquiment a compte dels plebeus ha provocat un terrabestall que ja dic que en el fons no canviarà res.

El Govern espanyol ha mostrat el respecte a la decisió del Borbó i destaquen exemplaritat i transparència en el Monarca actual. Per altra banda el seu soci de Govern, Podemos destaca la inacció de la justícia espanyola i abordar el model d’Estat en una República solidaria i plurinacional.

Com podem observar, cinisme pel broc gros. El sistema es un tot, on tots tenen el seu paper i serveixen per perpetuar una falsedat com la Transició exemplar que tant volen vendre. De fet el Borbó va ser imposat pel Dictador, cosa que ja denota la farsa de la democràcia espanyola i ara amb totes les informacions aparegudes la seva impunitat ha estat total, i podem veure com un raper com Valtonic ha d’agafar el camí de l’exili per dir lladre al Borbó en les seves cançons i al lladre se li permet viure una vida plàcida sense cap cost pels seus robatoris i com una operació d’Estat per blanquejar aquests episodis i donar un nou impuls a la Monarquia per molts anys. Ni la Justícia mourà un dit, ni dels partits del Règim del 78 en sortirà cap paralula contraria, de fet com deia tots tenen el seu paper, inclus Podemos que darrera aquest paper de sorpresa i ofensa son també col·laboradors necessàris i saben perfectament que una República espanyola ni seria solidaria, ni molt menys plurinacional.

Des de Catalunya, alguns semblen obsessionats amb el tema del Borbó, se’ns dubte per blanquejar el seu canvi de rumb respecte els objectius de Catalunya i els mandats incomplerts de la societat catalana. Altres donen idea de que la independència comença per la mentalitat, i no hi ha dubte que voler involucrar-se en els assumptes espanyols no seria la millor opció. Es com el fill que marxa de casa dels Pares i aquests volen fer reformes i el fill vol participar en el tema.

En definitiva, un Estat podrit, on de tant en tant tanta corrupció ha de surar per algun lloc, però on Catalunya ha de comportar-se com a major d’edat i pensar d’una vegada per totes en ella mateixa i prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.