ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN ESTAT CATALÀ, AQUELLA LLUM A L?HORITZÓ

General

Les declaracions del President Mas al prestigiós diari francès Le Monde, on afirma que Catalunya podria ser perfectament un Estat de la Unió Europea, però cau en la trampa de posar el pacte fiscal o un referèndum, com si la primera fos una negativa de la segona. Per altra banda, el Parlament ha donat suport al procés escocès amb els vots de CIU, ERC, SI i ICV, curiosament el tripartit espanyol de la cambra no considera que tinguin dret a decidir el seu futur, aquesta es la seva democràcia, on per cert els Populars han tornat a guanyar una batalla amb el tancament de TV3 per satèl·lit, i així impedir la nostra veu i visió al món, aquesta es la seva gran preocupació per la crisi.

El Ple del parlament ha aprovat la moció de Solidaritat, donant el suport a la voluntat expressada pel govern d’Escòcia de celebrar un referèndum per decidir el seu futur, com deia SI, ICV, ERC i CIU han donat suport, i reivindicat el dret de les nacions a decidir el seu futur. PP i Ciudadanos han votat negativament, demostrant el seu caràcter evidentment antidemocràtic, i alhora PSOE-C s’ha abstingut, amb una posició encara més esquizofrènica. Per la seva part el President Mas, ha passat de parlar a Alemanya sobre que Espanya son els pares, a defensar a França que Catalunya podria ser un estat europeu, cosa que ja es una evolució positiva, de totes maneres veu el país molt complexa, ja que la societat es barrejada, i fa 300 anys que formem part de l’estat espanyol per la força de les armes, i parla de l’augment del sentiment independentista, dient que l’autogovern ha arribat a la seva fi torna a treure el lema de la transició nacional per decidir el nostre futur. Posa el pacte fiscal com a solució, i no descarta en cas de negativa un referèndum. De moment la única realitat es una nova victòria del PP al esborrar la nostra imatge al món, i tancar el canal per satèl·lit de TV3 desprès de 15 anys.

Resulta curiós veure com un Parlament amb naturalitat dona suport a un procés, perquè lliurement una ciutadania d’un territori decideixi el seu futur polític lliurement, i aquest fet es negat a la nostra pròpia població, la pregunta seria si som menys que els escocesos, o si ells tenen uns drets que nosaltres no ens mereixem, altrament es una burla que ja no toca, i fa mal a la vista. Per cert, aquesta mateixa majoria que ha donat suport, per coherència i lògica en una moció per la nostra pròpia aposta per decidir el nostre futur hauria igualment de donar-hi suport, i no se si ho saben, però son majoria parlamentaria, la pregunta seria a que esperen. Per la seva part, el tripartit espanyol de la cambra, demostra que els seus valors democràtics son totalment nuls, i no donen suport a la llibertat de la ciutadania a decidir el seu futur per majoria, la pregunta seria quina classe de democràcia defensen, ja que negar això o abstenir-se per vergonya i desorientació, es clarament defensar un sistema dictatorial, on tots els drets de les persones queden anul·lats, crec que tots aquells que sempre parlen del nacionalisme, que s’apuntin l’espanyol com el més ultra i radical de tots. Mentrestant en Mas, dona un pas i descobreix la sopa d’all, al dir-nos que evidentment podríem ser un estat a la Unió Europea, jo li diria que això ja ho sabíem President, i que la societat barrejada no es un problema, la majoria ja hi es actualment, i no es pot mantenir indefinidament a les mans d’una minoria, això també se’n diu democràcia, i no caigui a la temptació que sento amb molts dirigents del govern, de suposar que un pacte fiscal ja negaria per sempre un Estat, es més el segon ja porta inclòs el primer, i moltes coses més, no cal ser un gran expert per veure això, si no es que es busquen excuses per endarrerir la qüestió, i seguir castigant la població sense una causa justificada, això es molt greu president, ja que des de l’altre costat no tenen cap mirament, i segueixen la seva política d’esborrar-nos, ara amb TV3 al món, i demà seguiran per un altre cosa. La crisi es un caldo de cultiu favorable als canvis dràstics i radicals, i no podem perdre més temps.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.