ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN ACCIDENT

Tots vam veure com a Madrid i amb la investidura de Mariano Rajoy com a president espanyol, la defenestració de Pedro Sanchez com a líder socialista, i el suport d’aquest partit al president Popular, el PSC, encara conservava una mica d’independència i es va mantenir ferm amb el seu compromís de “no es no”, trencant la disciplina de vot a les files socialistes i provocant les guerres que posteriorment hem vist i que han acabat amb un PSC sense la C i totalment convertit amb sucursal catalana del PSOE a Catalunya.

Ahir es va filtrar la intervenció de Miquel Iceta al Comite Federal l’1 d’abril on es mostra clarament penedit del sentit del seu vot a l’esmentada votació, i assegura que aquest accident no tornarà a passar, ja que una decisió de partit on van participar i votar no es pot canviar de cap manera. De fet a la mateixa reunió va signar el protocol d’unitat de les dues formacions, que a la pràctica dona el poder de decisió a Madrid en tots els temes importants.

Realment trist, veure un polític, en aquest cas català renunciant a les seves decisions i assumint que van ser un error que garanteix no tornarà a passar. La qualificació d’accident també deixa despullats els seus companys socialistes catalans que van matenir la coherència per damunt de les ordres de partit. Una submissió impròpia del que es vol anomenar líder d’una formació abans sobirana i ara com deia una simple sucursal a Catalunya del germà gran a Madrid i renunciant a qualsevol poder de decisió real, que alhora deixa orfes molts votants que en clau catalana encara confiaven amb aquest partit ara ja desaparegut per la covardia i submissió dels seus dirigents.

Es la viva imatge de la Catalunya autonòmica, contenta en ser locomotora d’Espanya i sacrificada en tot el que calgui sense poder de decisió i amb prohibició d’aixecar la veu i no trencar aquest imaginari i paper reservat sense dret a canvi.

Un partit que senzillament era un accident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.