ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ULTRATGE A LA BANDERA

Sense categoria

Un altre atemptat a la democràcia ha succeït amb l’ingrés a presó de Francesc Argemí,un jove de Terrassa.

 

Els fets provenen del 2002, quan un grup de joves va voler arrancar la bandera espanyola de l’Ajuntament de Terrassa durant la festa major, amb els posteriors aldarulls.

 

Des del 2004 quan va ser condemnat, ha presentat tres recursos al·legant que ell no estava present en els fets, i fins hi tot l’ajuntament egarenc ha demanat l’indult, estant denegat pel ministeri fiscal

 

La condemna es de dos anys i tres mesos amb una multa per ultratge a la bandera, que si no abona es convertirà en quatre mesos i mig mes a complir.

 

La desproporció del càstig pel simple fet d’intentar treure una bandera d’un lloc oficial es totalment desproporcionada, si la comparem amb altres delictes molt mes greus.

 

Un cop mes el famós estat de dret d’un estat de tant baixa qualitat democràtica com l’estat espanyol, ha atropellat els drets d’un ciutadà per uns fets tant banals com l’intent de treure una bandera. Caldria veure com actuaria si el símbol fos la senyera, però de totes maneres el codi penal hauria de tipificar altres delictes verdaderament importants amb la seva condemna justa, i deixar de donar rellevància a aquests delictes identitaris que precisament és produeixen per la negació per part de l’estat de les diferents nacions que actualment l’integren.

 

La crema de fotos del rei, la sostracció de banderes, la no constitucionalitat de banderes estelades quan en moltes manifestacions veiem banderes del regim feixista, i altres coses per l’estil son el resum d’aquesta Espanya de pensament únic i eliminació de diferencies.

 

Tanmateix, preocupa mes el silenci dels partits catalans, i la poca rellevància que donen a fets com aquests, cosa que els converteix en còmplices del sistema i bons aliats d’aquest mur que no vol escoltar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.