ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TRES EXEMPLES

La mentida i la incomprensió cap a Catalunya no te límits, i tres exemples recents ho poden configurar i de persones tant diferents com la Candidata Popular Álvarez de Toledo, el president espanyol Pedro Sanchez i el diputat d’ERC Joan tardà.

La candidata popular ens diu que l’actuació policial el dia 1 d’octubre a Sant Julià de Ramis va ser pulcre i gentil i que l’errada va ser acceptar el nacionalisme com animal de companyia. En Pedro Sanchez diu que li ofen que Guardiola digui que Espanya es un país autoritari i repressiu, ja que se li va oferir ser seleccionador espanyol. Joan Tardà diu que per exercir l’autodeterminació cal que hi hagi una hegemonia de les esquerres.

Cayetana segueix amb el seu discurs xenòfob contra Catalunya i aquests tics de feixisme que li coneixem cada dia. Qualificar l’actuació salvatje de Sant Julià el dia del referèndum com a pulcre es ofensiu. Tothom ha vist les imatges de la violència policial desmesurada i sense control que van exercir contra la població i les escoles simplement per la seva obsessió malaltissa i antidemocràtica d’impedir la democràcia com sigui. Alhora i des de la seva mentalitat repressora dir que tolerar el nacionalisme català va ser una errada, dient clarament que nomes es vàlid el seu nacionalisme excloent espanyol es un perill per qualsevol societat moderna i que valori els valors de la democràcia i el respecte.

En Sanchez es fa l’ofes per una cosa evident, si un Estat es comporta d’una determinada manera quan te un repte polític i democràtic com el català, amb la violència, el càstig i utilitzant les estructures de l’Estat per ofegar els drets de la ciutadania no es pot esperar que es digui que no es un Estat autoritari. De fet l’excusa del càrrec ofert de seleccionador, poc te a veure, ja que com sempre diuen no es pot barrejar política i esport, quan curiosament son els primers en fer-ho.

Pel que fa Joan Tardà, no es veritat els drets com el d’autodeterminació s’exerceix des de tots els posicionaments, de dreta a esquerra i units per aquesta causa demanada per la ciutadania. l’Esquerra no te cap superioritat moral sobre la dreta com ens vol fer veure. Sembla que no hagi aprés res del procés i parla amb clau autonomista i partidista que aquesta si que mai ens portarà a l’autodeterminació.

Son tres exemples clarificadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.