ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TRAVES PER LA LLEI PER LA PROTECCIÓ DELS ANIMALS

General

La iniciativa legislativa popular presentada per la plataforma Prou.cat, per la modificació de la llei de protecció del animals, on s’inclogui la prohibició de les curses de toros a Catalunya amb el suport de 180000 signatures, comença a patir els efectes d’aquest Parlament català, què ara amb l’esmena a la totalitat del PSOE-C, PP i Ciudadanos, curiosament els partits espanyols de la cambra pretenen aturar la seva discussió, i votació lliurement.

L’esmena a la totalitat socialista s’argumenta perquè el Parlament pugui votar si acceptar o no la tramitació de la ILP, ja que si no es presentes seguiria la seva tramitació normal, tot i això ens diuen que els seus diputats, com també els de CIU, mantenen la llibertat de vot i d’ells dependrà la aprovació o no, ja que tant ICV com ERC ja han anunciat el seu vot favorable a la ILP. De totes maneres últimament des de les files socialistes s’han escrit coses, com que els antitaurins son uns inquisidors,  o la comparació de castells amb toros amb la comparació de maltractament a la canalla i els animals.

Realment esperpèntic l’argumentació per posar traves a aquesta iniciativa popular amb un gran suport del grup socialista, ja que la Mesa del Parlament es la que fa la funció d’admetre que la iniciativa tiri endavant, i pugui recollir signatures, un cop votat afirmativament, no te cap sentit presentar una esmena a la totalitat, sinó es que estant contraris al text presentat, simplement per decidir si segueix endavant es una gran bajanada, i què amaga una segona intenció que es defendre l’anomenada “fiesta nacional”, i que com a partit espanyol passa per davant de qualsevol tortura o crueltat animal.

No deixa de ser curiós les veus que últimament s’han sentit defensant aquest fet cruel, i arribant a comparar-lo amb el fet casteller am un exercici de demagògia i incultura difícil de superar.  Tanmateix la coincidència entre PSOE-C, PP i Ciudadanos es un bon exemple dels partits que s’oposaran a un futur referèndum d’independència, i què defensaran l’estat espanyol peti qui peti.  Cal treure la mascara a aquest partit socialista que sota la capa de moderació i catalanitat hi ha la intenció de que res es bellugui, i que de moment els ha portat ha anar perdent suport votació a votació, cosa que  amb els últims escàndols de corrupció amb la seva força municipal, sobretot en l’àrea metropolitana, on per higiene democràtica caldria un canvi de colors amb urgència.

Tard o d’hora, i sota aquesta capa de llibertat de vot, havia de sortir el vot contrari que tenen preparat per salvar la seva festa, sense veure que no es tracta de qüestions identitaries, sinó simplement de prohibir una crueltat sense límits, què en el segle on ens trobem no te raó de ser.  No hi ha raons per votar a favor de la tortura sigui animal o humana, i per tant el simple fet de discutir-ho ja  denota l’ètica dels nostres parlamentaris, què en els temps que corren sembla enterrada en un pou molt profund.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.