ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TOT UN DESGAVELL DE GRANS PROPORCIONS

General
Aquests dies veiem com Ciudadanos s’inventa un pagament de la Generalitat al Financial Times per la seva editorial recent favorable a Catalunya, per descomptat sense cap prova. Per altra banda Rajoy nega una majoria catalana pel dret a decidir, i ho atribueix a les peticions d’alguns partits. El ministre Margallo fabrica informes falsos de l’ONU negant el dret d’Autodeterminació i el veto a la nostra entrada a l’organisme. Finalment per arrodonir tot plegat l’expressió “catalans de merda”, te premi a l’Estat espanyol. Tot un joc de desgavells.

Efectivament, la portaveu de Ciudadanos Carina Mejias, assegura el pagament esmentat amb els diners de tots els catalans per les editorials favorables internacionals al procés. i assegura no tenir-ne cap dubte. Per altra banda Margallo s’inventa un informe que diu que l’ONU mai reconeixerà una Catalunya independent i ho basarà en casos com Ossetia del Sud o Crimea, sense cap rubor aparent. El president Rajoy nega que la petició de consulta sigui majoritària a la societat catalana, i ens diu que els catalans estan preocupats per  per la recuperació econòmica i el finançament. Finalment l’ex número dos de la Marca Espanya amb la seva frase escatològica sobre els catalans al seu compte twitter, simplement queda com una expressió personal en un àmbit privat. El seu cessament, no implicarà cap obertura d’expedient i se li busca un altre destí.

Realment, la repercussió que el procés català va generant  a les portades dels mitjans més influents preocupa a l’Estat espanyol que amb la seva actitud encara hi colabora. Mejias i el seu pensament únic, no pot entendre que el món no entengui que Catalunya no pugui votar en una democràcia i que la negació de l’Estat a tot sigui la resposta, per tant inventa un cobrament de diners, això sí, sense cap prova, no li cal. la difamació es gratis.

Margallo torna a fer el ridícul, com que no te informes que avalin les seves teories galàctiques, els fabrica i cap problema. Ara ens vol fer creure que un poble que democràticament i pacíficament decideix el seu futur a les urnes, no te cabuda amb les nacions lliures del món. No cal arguments, cau pel seu propi pes i barrejar casos que res tenen a veure amb el nostre procés simplement accelera el ridícul.

El President Rajoy obvià que el 80% de la societat catalana vol votar, i aquest sentiment es àmpliament majoritàri, i amb la seva intenció de desvirtuar la realitat nega el protagonisme de la societat civil i ho segueix atribuint a una dèria dels partits, com diu aquell don no n’hi ha no en raja.

Per últim, i prova de la gran estimació que Espanya te per Catalunya, l’expressió “Catalans de merda” es perfectament viable, i te premi. Suposo que ens ho prenem tot malament i ho hem interpretat malament. l’estimació mal entesa te aquestes coses.

En definitiva, un desgavell que segueix accelerant el procés català. 

  1. És la resposta típica i tòpica del mascle alfa, que agredeix, humilia i vexa al que el rebutja… pitecàntrops en ple segle XXI…, despotisme pre-il·lustrat…, en fi, una delicia museística pròpia d’una antrpologia pretèrita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.