ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TEMPS DE DECISIONS

Efectivament, arriben temps de decisions, i veiem com els mitjans tracten de manera diferent un mateix pas. Ahir Oriol Junqueras va apostar clarament per la consulta com a Pla A i únic, i alhora va condicionar qualsevol acord posterior amb CIU al compliment de l’acord ja existent, en principi res que no sigui normal. Al mateix temps el Govern català va reafirmar que el procés cap al 9 N segueix ferm i que s’han acabat el temps d’especulacions per entrar al mes de les decisions.

Podríem dir que la sintonia es perfectament compatible, i que el procés i la decisió de la ciutadania davant les urnes es reafirmada i sense cap dubte.

Així ho veuen alguns mitjans catalans que desprès de la nova negació del president espanyol acompanyat de la Cancellera Alemanya i aquest episodi descrit, veuen una reafirmació del procés sense dubtes. De totes maneres mitjans com La Vanguardia posant emfàsi amb les advertències d’Esquerra i posant en dubte la consulta, i altres com El Mundo directament parlen de que Mas ja ha dit que no desobeirà al TC, un tema recurrent que fa tems que cueja, o altres com El Periodico incideixen amb un possible abandonament d’Esquerra al Govern.

Com podem veure les intencionalitats de cada mitjà son més important que la notícia en si. Però en aquesta campanya bruta tot si val. Una reafirmació a dues bandes del procés amb diferent format ha estat aprofitat per crear fantasmes allà on no n’hi ha. Els mitjans dels lobbys que res es mogui com el Grup Godo ja veiem com manipulen la notícia sense contemplacions. De la part espanyola res de nou, quan mitjans a nivell estatal son capaços de convertir uns trabucaires amb pràcticament assassins poca cosa queda per dir.

En definitiva, son temps de decisions i cal posar rumb a la Consulta sense fer cas de tots els paranys que encara ens queden per conèixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.