ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SORTIM-NOS-EN

Amb aquesta frase David Fernandez, crec que un dels millors actius de la CUP feia ahir una reflexió en format escrit referent al procés i vinculant un pla de xoc potent per aconseguir els 2 diputats necessàris per la investidura i aixecar així el veto a Artur Mas com a President amb aquest periode curt que ens ha de portar a la nova República Catalana.

Ja ha estat aplaudit per altres com en Quim Arrufat i criticat per altres que l’anomenen com una opinió individual nomes, i deixant la decisió a mans de l’Assemblea. No tinc dubtes que la proposta es sincera, segurament no calia esperar més de dos mesos per arribar a aquesta conclusió, la gent no s’ho mereix, i aquest qui es el de menys davant el repte global encarregat per la societat catalana. El pla de xos està molt bé i sento que diuen que ni tant sols han posat damunt la taula la retirada de Barcelona World, de fet cal que toquin de peus a terra i veure la força que tenen per voler marcar unes línees que son respectables, però ara per ara no compten amb el suport majoritari. Per altra banda cal ser conscient que no ens podem permetre brindis al sol, el pla per urgent, ha de ser possible i la situació es la que es. Pels que no fan massa cas i ho posen en mans de l’Assemblea potser recordar que els objectius i el president els posa i treu la societat representada i no 1000 o 2000 persones partidistes. Un respecte a la democràcia més elemental no aniria malament, i ningú es pot atorgar uns poders que per representació no li son seus, son del poble.

Tanmateix, veiem com el president espanyol ens diu que tots els espanyols estan molt contents de la resolució express del TC respecte la Declaració d’inici del Procés. Cal dir el seu organ executor on també hi son part, cosa impropia de qualsevol estat democràtic. Aquí no calen alegries, en tot cas respecte per les decisions dels Tribunals des del seu punt de vista, però quan es perd la vergonya qualsevol cosa es vàlida. Una decisió de la justícia a un fet polític sense cap execució de moment es hilarant i fora de tota perspectiva.

Això no canvia res. El mandat democràtic del poble de Catalunya es per damunt de qualsevol sentència judicial amparada amb la Constitució intocable i irreformable, com sempre he dit les lleis son per servir-nos i no pas ser uns esclaus de les mateixes, com diu en David Sortim-nos-en.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.