ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SITUACIONS ESPERPÈNTIQUES

Aquestes últimes hores de campanya hem viscut dos situacions estranyes en una campanya estranya i que donen idea de la situació en que ens trobem, i sobretot de la motxil·la que arrosseguem des dels últims anys.

La primera situació es la negativa del candidat socialista Salvador Illa a fer-se la prova d’antigens pertinent abans del Debat de TV3 i que si van fer la resta de candidats com marca el protocol i la segona la sortida a la llum d’un document signat per les forces independentistes per part d’una plataforma ciutadana on es comprometen a no pactar amb els socialistes en cap circumstància.

Realment, la primera situació es una relliscada d’aquelles que nomes poden passar a l’Estat espanyol i coneixent el tarannà de les el·lits polítiques que el composen. De fet el candidat com exministre de Sanitat i per respecte a la resta de la ciutadania que ha patit la seva nefasta gestió i seguint els protocols establerts no te cap excusa per no fer la prova. No fer-ho dona idea de tot tipus d’especulacions, com que ja ha passat per davant com han fet molts altres en aquest Estat de pandereta i ha tingut la seva vacuna. De fet la prova que havia de fer no el descobriria si fos el cas i entenc que per la seva feina fins ara ho hauria de saber abans de no provocar aquesta tormenta. La seva imatge ja prou trista i prepotent com sempre ha quedat més tacada per l’ombra de la corrupció en aquest cas per les vacunes, i ja se sap que en el País on la corrupció es el pa de cada dia, no costa gaire de creure. Les explicacions de la sucursal del PSOE també han estat ridícules i inconcretes per un afer tant seriós. Suposo que aquest comportament per damunt del bé i del mal deu formar part de l’anomenat efecte Illa.

Per altra banda el document signat dels partits per no pactar amb el PSC, es clarificador de la desconfiança guanyada a pes de la ciutadania amb els seus partits, que han de validar amb signatura temes que haurien de ser obvietats, com que en un context de camí interromput i votat cap a la República independent cap partit s’hauria de plantejar cap acord amb un partit de la repressió i el 155 com en aquest cas el PSOE. De fet el comportament dels partits els últims 3 anys, amb pactes i suport a Madrid per part d’Esquerra i pacte a la Diputació de Barcelona per part de Junts per exemple donen idea el perquè de la desconfiança total de la societat catalana.

Situacions esperpèntiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.