ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SENSE VERGONYA

El coordinador general del Partit Popular, Xavier Garcia Albiol anuncia les conclusions del seu grup a la Comissió d’estudi del Procés Constituent, que ja ha acabat els treballs i votarà els documents finals. Es dona la circumstància que aquest partit en forma part però no ha assistit a la gran majoria de sessions i ho descriuen com “indigne d’un Parlament que respecta l’Estat de dret”, ho veu com una raresa democràtica ja que nomes es vol la separació de Catalunya i ho titlla d’aquelarre independentista sense resultats i amb les compareixences nomes “d’amigatxos del règim” i de pensament únic. Per altra banda consideren la separació unilateral inviable des del punt de vista jurídic, històric, social o econòmic.

Realment cal tenir molta barra per parlar d’aquesta manera, primer apuntar-se a una comissió per gairebé no assistir-hi com si fos de joguina i posteriorment atrevir-se a presentar conclussions. Jo pregunto conclussions premeditades i ja escrites fa molt i molt de temps i que no es corresponen amb la realitat.

No es tracta de respectar o no un Estat de dret, es tracta de respectar la democràcia i les decisions de la societat que ha atorgat una majoria parlamentària amb un programa concret en forma de final cap a la independència, els agradi o no. Suposo que no deuen haver vist els 2 milions de persones que cada diada els últims quatre anys han reclamat una cosa concreta i que anomenen amb tota la falta de respecte possible “raresa”. No es cap aquelarre, es tracta de parlar i concretar quin país volem en un futur Estat i ells també hi poden colaborar i dir la seva.

Respecta la inviabilitat del fet unilateral, potser s’haurien de preguntar qui no vol acordar un simple referèndum per deixar que la gent pugui decidir pacificament i democràticament. Per tant barrat aquest camí llargament reclamat de totes les formes, a una societat cal donar-li sortida i els seus representants han de ser els executors per fer-ho possible. Per altra banda aquesta inviabilitat sense cap argumentació i amb la quantitat d’exemples al món que els desmenteixen, deixant de banda la capacitat de Catalunya fa riure per no plorar i denota una falta total de criteri i el que es pitjor de cinisme interessat.

Sr. Albiol, el poble es el sobirà de la democràcia i vosté hauria de representar-lo com li toca, i no anar a la contra afavorint altres interessos que ningú ha votat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.