ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SENSE COMPLEXOS

Els fitxatjes estrella de determinats partits per les eleccions espanyoles, municipals i europees donen fe de la deriva que l’Estat ha agafat amb el retorn ja amb tota la visibilitat de l’àntic règim sense complexos.

Veiem com Ciudadanos fitxa Edmundo Bal, advocat de l’Estat que es va negar a reduir les acusacions de rebel·lió per sedició, o VOX amb el fitxatje de Generals de l’exèrcit per encapçalar llistes. Alhora els Populars que imposen a Barcelona a Cayetana Álvarez des de Madrid que ens diu orgullosa que no li cal saber català i que cada centimetre de Catalunya es de tots els espanyols com a tarja de presentació.

Una deriva francament perillosa. Hem passat d’una Dictadura atroç, una Transició com una cortina de fum precisament per protegir els botxins del Règim del terror, no afrontar res del passat i deixar que el sistema tingui els mateixos dirigint l’Estat, una Democràcia low cost que molta gent va creure, i davant el repte de Catalunya una visualització altra cop del que estava latent i amagat. Es parla d’il·legalitzacions de partits simplement per les seves idees, com son els independentistes, de prohibir símbols que no son polítics amb l’excusa d’una falsa neutralitat que ells mai respecten, neguen els drets individuals i col·lectius de la societat un cop i un altra, prohibint i interpretant en nom de la llei de que es pot parlar i de que no i ara emplenen la llista de feixisme sense miraments.

Particular es el cas de Ciudadanos, criticant i lluitant contra el que anomenen desobediencia dels líders independentistes i ara fitxant algú que va desobeir les directrius de l’Estat. El cert que tot s’hi val en aquests sistema podrit per imposar les idees de sempre i destruir la diversitat en nom de la llei i la justìcia, feta a mida esclar. Un sistema allunyat dels standards europeus i que enyora temps passats amb els vorals de les carreteres plenes de morts i sense cap intenció d’una reparació i el gran líder dictatorial encara en la seva tomba feta a mida i de culte. Una anomalia sense complexos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.