ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SEGUIM SENSE PAUSA

La reunió entre Ada Colau i els representants ANC i Òmnium crec va ser del tot posítiva amb el compromís per part de la futura alcaldessa de Barcelona de ser present com a tal a la Manifestació de la Meridiana per la Diada i també la possibilitat de donar llibertat de vot al seu grup amb la inscripció de la ciutat a l’AMI. Per altra banda, els rumors comencen a insistir amb un relleu dels consellers d’Unió posteriorment al 14 J amb un resultat previsible, i que ningú entendria que els Espadaler, Pelegrí i Ortega, desprès de la burla a la gent i de posicionar-se contraris al projecte cap a la independència encara exerceixin el seu càrrec.

La reunió abans esmentada ens fa veure que la feina d’un determinat sector, es fer veure que la justicia social i unes polítiques renovadores van intimament lligades a un nou estat, de fet aquesta votant del si si el 9 de novembre, es normal que estigui present a la Meridiana i que amb ella arrosegui tot un col·lectiu que ha de veure que sense un nou país no hi ha res a fer, es la nostra condemna, la gota negre l’ha posada la portaveu d’ERC quan ja s’ha penjat la medalla d’aquest fet per les converses amb el seu grup. Es un tic dels partits que en el fons no deixaran la seva lluita pel poder amb procés o no, ho hem de saber, i tenir clar, alhora que minimitzar els seus efectes amb la població.

Crec que amb l’AMI, seria un gran exemple de defensa del dret a decidir donar llibertat de vot al partit i així una imatge de transparència interna que deixaria en evidència a moltes altres formacions opaques i monolitiques amb els seus postulats, sense deixar marge a la llibertat individual i la consciència de cada persona. Seria un nou pas endavant amb aquest exercici de regenaració interna i de la democràcia en general.

Pel que fa als tres consellers d’Unió esmentats, es força clar que han signat la seva sentència, no es pot presentar una burla macabra de pregunta com la que donaran als seus militants i posteriorment ressucitar una tercera via impossible, tant sols per frenar l’objectiu comú. El resultat es clar que serà un si pels seus interessos, ja que les garanties democràtiques estan més que amb un dubte raonable i la cupula posarà i desfarà per arribar al resultat desitjat. El president no pot presentar la seva llista compromesa amb el procés amb persones amb el Govern actual contraries al mateix, perdria tota la credibilitat i demostraria que no anem prou seriosament.

En definitiva, seguim, avancem i anirem clarificant aquells punts foscos que impedeixen veure alguns la gran oportunitat que tenim davant els nostres ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.