ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REVITALITZAR LES INSTITUCIONS

General

El president Mas considera que el discurs del Rei esta en el bon camí per refermar les institucions, i una manera d’ordenar les coses, alhora expressa sentir-se a gust poden pactar amb totes les forces depenent de l’assumpte a plantejar. El cert es que les paraules del monarca, una institució caduca i poc natural en qualsevol democràcia, i més en una tant precària com l’espanyola, no em va semblar precisament que oferís cap element nou de consideració.

El govern ens parla de geometria variable, i demana un tarannà positiu a totes les forces polítiques, ja que segons les seves paraules son un govern que vol ser ajudat, i fer pinya entorn els objectius de Catalunya en el present i futur, alhora parla d’aquest bon camí de la institució monàrquica. En el discurs el monarca espanyol s’ha mostrat preocupat per la desconfiança de l’opinió pública respecte la credibilitat de les institucions, i demanar rigor i seriositat, i un comportament exemplar de les persones que ocupen responsabilitats, on tots han de ser iguals davant la justícia. Considera alarmant la xacra de l’atur, i sobre la crisi diu que ha de modificar els nostres hàbits i comportaments, i demana solucions globals. Pel que fa ETA, diu que els projectes totalitaris no tenen cabuda a la democràcia espanyola, i diu que el sacrifici de les víctimes no ha estat en va, i va acabar lloant la tasca del seu hereu natural.

Realment, en Mas i els seus pactes variables, no crec que siguin per gust, ja que segur li agradaria una majoria absoluta, de totes maneres de moment sembla que nomes ha pactat amb els populars, com en el cas de molts ajuntaments, i en el cas de les lleis principals a la Generalitat, per tant no es massa variable. Admet el xantatge dels populars catalans i sembla decidit a desmantellar el nostre estat del benestar i els nostres signes d’identitat, quan sap que te una alternativa viable, i amb una majoria al Parlament per fer-la possible, ha de decidir entre passar a la historia de la vulgaritat en els governs catalans autonomistes, o algú amb visió d’estat que va donar el pas per la solució definitiva. Es una gran responsabilitat i de moment sembla li va gran per assumir-la. Pel que fa al monarca espanyol, defensa la institució de les critiques rebudes, i parla d’igualtat davant la justícia, quan precisament ell es el primer que te un tracte diferent i inviolable davant les institucions judicials, curiosa reivindicació, ens diu que la crisi haurà de modificar els nostres hàbits, un altre element curiós en una institució que no ha modificat res a la seva vida, un pressupost opac i milionari, que mai ningú ha fiscalitzat, deixant de banda la vida ostentosa o el presumpte aprofitament de la situació, com en el cas Urdangarin. Parla de la xacra de l’atur, també es curiós, amb una persona que precisament el seu gran mèrit ha estat ser nomenat per un dictador sanguinari, ser validat per una constitució de pa sucat amb oli i viure a cos de rei, mai més ben dit, que parli de la xacra de l’atur, francament es indignant. Pel que fa ETA i els projectes totalitaris, no seria la persona adequada per parlar d’això, ja que les famílies monàrquiques sempre han estat projectes totalitaris que passen de generació en generació sense que la població pugui expressar la seva lliure opinió a les urnes, cosa que en aquesta democràcia que lloa no ha succeït, ni ho farà.

En definitiva, aquest bon camí i ordenament de les coses, no es més que una sèrie de topics i reivindicacions, que dites pel que les diu sonen mes a cinisme que altra cosa.

 

 

  1. Sembla que aquest és el paper que li toca fer al ben posat Artur Mas. Gestionar les engrunes que vulguin donar els espanyols, aprofitar per desmantelar l’estat del benestar i anant empobrint el país. I per acabar d’arredonir-ho, a fer reverència als borbons actuals, hereus dels que van acabar amb l’autogobern català a sang i foc al s.XVIII. Em sembla que aquest 2012 que vindrà, i que desitjo ben feliç a tothom, també ens tindrà ben distrets, per dir-ho d’una manera suau.
    Bones festes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.