ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RESPOSTA AL CARRER

Aquest diumenge hem vist la resposta al carrer de l’acte convocat per les entitats sobiranistes davant l’anunci de data i pregunta. Aquesta ha estat multitúdinaria com sempre i mostrant un compromís ferm amb les nostres propies forces per arribar a exercir el nostre dret democràtic expressat a les urnes.

Destaco la transversalitat com sempre però unida per un objectiu. Aquest es el gran valor del procés català per decidir el nostre futur polític. El be més preuat que ens portarà a la victòria democràtica com a poble. Davant un Estat poderos i amb totes les eines que pot utilitzar, no hi ha millor antidot que aquest.

La figura de Pep Guardiola, evidentment es un regal i ajuda com ja hem vist a internacionalitzar el conflicte, ja que les paraules d’en Pep evidentment arriben a tots els racons. La seva critica al tracte rebut per l’Estat ja ha provocat mil i un improperis a les xarxes i amb declaracions de membres del Govern espanyol. De fet no haurien d’ofendre a ningú, el tracte no l’hem decidit nosaltres, son ells que l’han aplicat com a part de la forma de funcionar de l’Estat espanyol i per tant es estructural. La gota que ha fet vessar el vas, es l’anul·lació de la voluntat popular expressada a les urnes per l’Estatut català i per part d’un Tribunal dirigit i manipulat. Tampoc es la nostra responsabilitat. Son fets i proves que no son una imaginació, son reals i son el paper que des de fa 303 anys l’Estat ens ha reservat als catalans, tinguin o no sentiment de pertinença espanyola. Les coses pel seu nom i les conseqüències dels actes tard o d’hora porten respostes que poden o no agradar, però en qualsevol cas no les hem buscat.

Pel que fa a l’entrevista del dos líders catalans, President i Vicepresident a TV3, m’agradaria destacar la sintonia i cohesió que van transmetre en les seves respostes i comentaris. Alhora la determinació de constatar que simplement fan el que es van comprometre a fer el 27 S, per tant no hauria de ser cap sorpresa. Pel que fa a les qüestions tècniques, entenc que seria imprudent explicar a bombo i plateret tot, i que hi ha coses que s’aniran explicant durant aquest periode fins la convocatòria oficial del referèndum i aprovació de la llei de Transitorietat. Posar el conflicte entre respecte a la democràcia i dir que votar no es democràtic, crec que es el punt exacte on hem de deixar les coses, i per últim constatar com va dir el President que els famosos 18 mesos que molts hiperventilats van criticar per haver-los superat es compleixen ara i amb la perspectiva de la recta final.

Encara hem de viure molts esdeveniments, però una cosa es clara, el poble i la societat catalana esta decidida i els seus representants també. Contra això i com ja s’ha dit, massa democràcia per un Estat espanyol intolerant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.