ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RESPOSTA A ARTURO PÉREZ-REVERTE

Sense categoria
Aquest escriptor i periodista, a més de membre de la Real Acadèmia de la Lengua espanyola, amb l’estil que el caracteritza irònic, ha fet recentment un article sobre la proclamació d’independència de les anomenades nacionalitats històriques, de les quals posar en primer lloc Catalunya, seguida d’Euskadi i finalment Galícia, amb tot un seguit de fets que descriu, i que li sorprèn no hagin passat ja.

Diu que te la solució al “pluriputiferio hispanico” com l’anomena ell, Catalunya independent i adverteix que no passa res, i que li sorprèn que encara no ho sigui, es reuneix el Parlament, es proclama per la cara i assumpte resolt. La premsa passat els primers moments, ja no interessaria gaire, i tots contents. Ens deixem de bestieses, una sola llengua, una bandera estelada, una nació, un fuhrer i punt, els que no vulguin ja saben on es la frontera, des del govern espanyol res es podria fer, com a molt enviar a Moratinos a negociar. Desprès vindria el País Basc per l’article catorze, i fi de la opressió espanyola, i PNB i ETA  matant pel poder, desprès vol veure com s’ho fan per la part francesa. Una vegada ja envelat, seguiria Galícia que encara que no ho tenen tant clar, se’ls fa independentistes a la força i per reial decret amb tot el que comporta, es dona Olivenza a Portugal, i es posa València i Balears sota la tutela de l’estat català supervisat per nacions unides, al mateix temps al Marroc entregaven Ceuta i Melilla en sentit de bona voluntat, així com Gibraltar a la qual es donaria l’estatut d’estat independent. A partir d’aquí l’herència franquista que ens persegueixen es simplificaria, i Espanya podria fer  profundes reformes internes amb un bon ambient polític, i reduir els ministeri en quatre, com el de Triomfs esportius, que es podria dir del patriotisme intermitent. La pregunta seria de que viuríem, i donat que no produïm res, però som experts amb diner negre, i podríem sortir de la Comunitat Europea, i ser paradís fiscal precisament amb uns clients com els catalans, bascos i d’altres que han marxat.
Caldria dir que amb tot el sentit irònic que vulgui parteix de la base de la innocència i puresa de l’estat espanyol, i curiosament quan parla de Catalunya en base a una nació,una sola llengua i un fuhrer, descriu perfectament a l’estat espanyol, i la seva política de sempre. Igual que quan parla de que qui no estigui d’acord que marxi, es més o menys la política de l’estat amb el seu nul dret a decidir, i el seu nul respecte a qualsevol identitat. Parla de l’article 14 per la independència basca, deu ser el mateix que han aplicat fins ara per ilegalitzar tot el que es belluga, i fer un frau de govern, i servir-se del terrorisme com excusa per la baixesa democràtica espanyola.  Pel que fa a Galícia i la seva conversió per la força, es precisament el que ens proposa l’estat, o espanyols o res. Respecte l’entrega de Ceuta i Melilla, no es cap mala idea que tornin al seu lloc original, i Gibraltar es anglès, i els seus habitants sempre ho han volgut ser, cosa que a l’estat i el seu tarannà feixista  no els hi deu suposar cap problema per seguir especulant amb el penyó, i per cert recordar que mai han fet el mateix amb la Catalunya nord.
Amb el tema del ministeri de triomfs esportius, tenint en compte que s’obliga als esportistes a anar a les seleccions, i es lluita amb el diner públic per tot el món barrejant política i esport, per impedir qualsevol altre legitima representació i aprofitar aquests triomfs per gloria de la unitat espanyola, no estaria malament. Respecte la falta de producció, tenint territoris com Catalunya on s’agafa el 10% del seu PIB no els fa falta.
En definitiva, una ironia que reflexa perfectament el comportament de l’estat amb aquests territoris, i que l’autor gira al seu favor per desqualificar, i presentar una visió esbiaixada de les coses.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  1. L’Artur Pere Revert no sap el que diu.

    El País Valencià un protectorat sota la tutela de l’Estat català i Nacions Unides.

    Quan és tot el contrari l’Estat català necessitarà la tutela Nacions Unides per protegir-se del País Valencià i els valencians.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.